Βιομηχανία επιδομάτων στον ΟΚΑΝΑ

ρακιτζηςTο έλλειμμα των 8,4 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ερευνούν οι επιθεωρητές Υγείας. Διαπιστώνεται ότι κατά κύριο λόγο αφορά μεταφορά από θεραπευτικά προγράμματα στη μισθοδοσία. Την περίοδο 2003-2010 οι μισθοί αυξήθηκαν μέχρι 182%. Η κατάσταση συνεχίστηκε. Καταβάλλονταν υπέρογκα επιδόματα και καρκινοβατούσε η προσαρμογή στο ενιαίο μισθολόγιο. Σε βιομηχανία επιδομάτων και αυξήσεων στις αποδοχές των υπαλλήλων είχε μετατραπεί ο ΟΚΑΝΑ κατά την περίοδο 2003-2010, οπότε και οι μισθοί εκτοξεύτηκαν κατά 60% έως και 182%, σύμφωνα με τέσσερα πορίσματα ελέγχων που είχε διατάξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή, η μαύρη τρύπα που διαπιστώνεται στα οικονομικά του Οργανισμού οφείλεται στο γεγονός ότι από το 2010 έως και τα τέλη του 2012 το μισθολογικό κόστος του ΟΚΑΝΑ παρέμενε υψηλό (ξεπερνούσε το 60% των εσόδων), αφού δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ενιαίου μισθολογίου, ενώ παράλληλα μειωνόταν η επιχορήγηση του κράτους έως και 40% προς τον Οργανισμό.http://www.ethnos.gr/

One thought to “Βιομηχανία επιδομάτων στον ΟΚΑΝΑ”

  1. Θα γλιτώσουμε ποτέ από τα λαμόγια που οι διάφοροι πολιτικάντηδες έχωναν σε κάθε δημόσιο οργανισμό και ροκάνιζαν τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη; Δεν είναι κρίμα να φορολογούμαι με συντελεστή 45% για να τρώνε οι διάφοροι άχρηστοι αντί να διατίθενται τα κονδύλια για να σωθούν κάποια νέα παιδιά από τα ναρκωτικά; Έχω αηδιάσει πια με αυτή τη χώρα, με αυτούς τους πολιτικούς και με αυτούς τους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *