Νέα από Αρκαδία. Πλήγμα στην πολιτική

ARKADIA18-150x150177 Η προχθεσινή σύλληψη του Μ. Λιάπη, κορυφαίου πολιτικού στελέχους της κυβερνώσας παράταξης, μέχρι προ τινος, για ένα πλήθος παραβάσεις, κυριότερη των οποίων η χρήση πλαστών πινακίδων στο αυτοκίνητό του, δεν έχει λογική και εξήγηση. Γι αυτό και είναι ηλίθια από κάθε άποψη, εξευτελιστική δε για τον ίδιο, αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα κατ επέκταση, που του δίνει τη χαριστική βολή της απαξίωσης.

Προστατευμένη επί χρόνια η κυρίαρχη πολιτική τάξη είχε καταφέρει να επιζεί ως τώρα χωρίς πολλές απώλειες. Ούτε σκάνδαλα, ούτε πολιτικές αλλαγές, ούτε καταστροφές την επηρέαζαν. Οι περισσότεροι βουλευτές φάνταζαν άτρωτοι, ανεξαρτήτως επιδόσεων, προσφοράς ή συμμετοχής στην παραγωγή έργου. Βέβαια είχαν φροντίσει οι ίδιοι για το ακαταδίωκτο μέσω της μη άρσης ασυλίας τους από τη Βουλή. Γι αυτό και είχαν ξεσαλώσει. Λόγω και έργω σε προκλητικό βαθμό. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι και η οικονομική κρίση αποκάλυψε την γυμνότητά τους. Και την μικρότητά τους.

Η περίπτωση Λιάπη είναι η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει στο πολιτικό σύστημα. Γιατί οι πολιτικοί, είτε είναι στην ενεργό δράση, είτε παροπλισμένοι, οφείλουν να περιφρουρούν την αξιοπρέπεια τους. Ιδιαίτερα σε μια χώρα που έχει βυθιστεί στην κρίση, λόγω και των ευθυνών, σε μεγάλο βαθμό, αυτών των ιδίων. Οφείλουν, επιτέλους, να αποτελούν πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς και όχι παραδείγματα προς αποφυγήν. Όπως οφείλουν να αντιληφθούν πως η εποχή που θεωρούσαν ότι βρίσκονται υπεράνω νόμων και υποχρεώσεων, έχει περάσει, ανεπιστρεπτί.

Πρέπει να καταλάβουν ότι, ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς γι αυτούς, ζούμε σε κόσμο ανοιχτό όπου μας παρακολουθούν οξυδερκείς ανεξάρτητοι παρατηρητές, που δεν μασάνε τα λόγια τους. Μας παρακολουθεί ολόκληρη η κοινωνία, που έχει απογαλακτιστεί από τον κομματικό εναγκαλισμό και με την ταχύτητα του διαδικτύου γνωρίζει τα πάντα και απομυθοποιεί τους πάντες.

Τα αποκαλυπτήρια του πολιτικού συστήματος είχαν γίνει προ πολλού. Κάποιοι επέμεναν να μην το βλέπουν, στρουθοκαμηλίζοντας. Ο κ. Λιάπης ήταν ένας από αυτούς και με την ενέργειά του έδωσε τη χαριστική βολή σ’ αυτό το σύστημα. Θα το καταλάβει άραγε ποτέ η πολιτική τάξη στο σύνολό της; Πιθανώς. Όσο όμως πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο καλύτερα γι αυτή. Γιατί σίγουρα οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα απορρίψουν τους ελαφρούς, τους ανεπαρκείς γόνους «τζακιών» και εκείνους που μπερδεύουν την πολιτική με το μάρκετινγκ. Και θα καθαρίσουν το πολιτικό τοπίο.

Χωριό Χριστουγέννων

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην πλατεία Αρεως για την ολοκλήρωση του χωριού των Χριστουγέννων. Τα συνεργεία δουλεύουν εντατικά ώστε αύριο το βράδυ να είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνια, όπου θα πρωταγωνιστήσουν ο Αι Βασίλης, η Barbie, οι Νεράιδες, τα Ξωτικά ακόμα και οι σκανδαλιάρηδες Καλικάντζαροι. Μοναδική παραφωνία στην αισθητική του χώρου, το καρουσέλ, πιο κακόγουστο δεν γίνεται…

Εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ

Περιφερειακή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Κυριακή 22-12-2013 και στο Εργατικό Κέντρο στις 11:00 το πρωί. Το θέμα της σύσκεψης η πορεία προς τις περιφερειακές εκλογές και ο συντονισμός δράσης. Θα μιλήσει ο Σπύρος Τζόκας επικεφαλής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης, ο οποίος θα παρουσιάσει τις κατευθύνσεις του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές, ενώ ο Νίκος Πατσαρίνος περιφερειακός σύμβουλος θα ενημερώσει για την κατάσταση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα»

Η Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. Τρίπολης σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, στα πλαίσια της δράσης κοινωνικής προσφοράς «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα», εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιεί συλλογή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων, παιχνιδιών και λοιπών αγαθών από την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στον χώρο των τμημάτων επιστημών οικονομικών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γι αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν και να συμβάλλουν στην μεγάλη αυτή κοινωνική προσφορά που σκοπό έχει να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές.

«Κυνουρίας Γη»

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών στο Αστρος προχωρά στη δημιουργία Αυτόνομης Δημοτικής Παρέμβασης Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας με τίτλο «Κυνουρίας Γη» και καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε ανοικτή Ιδρυτική Συνέλευση την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πλατεία Αγ. Παύλου) με θέματα: Ιδρυτική Διακήρυξη – Καταστατικές Αρχές Λειτουργίας – Θεματικά Πεδία Δράσης – Εκλογή Προσωρινής Συντονιστικής Γραμματείας. Την προσωρινή συντονιστική επιτροπή συγκροτούν οι: Γιόβας Γιάννης, Καμπύλης Άγγελος , Μαντίκος Γιάννης, Μίλης Γιάννης και Μπούζιος Βασίλης.

Φιλανθρωπία

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, συνέδραμε 150 οικογένειες της πόλης, διαθέτοντας και προσφέροντας χθες Τετάρτη δέματα τροφίμων, λαδιού, κρέατος και φρούτων από τα κτήματα της Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα και το Φιλ. Πρόγραμμα « Το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού » καθ’ όλη την διάρκεια του έτους προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν, οικονομική και υλική βοήθεια σε ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Απορίες …

Κύριε διευθυντά.

Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος για τον οποίο δίνονται κάθε χρόνο στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας και βρίσκω τον εξής έναν και μοναδικό: για να έχουμε υλικό για κουτσομπολιό, ώστε να συζητούμε στις παρέες, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ποιος έχει τα περισσότερα σπίτια και ποιος κοιμάται στο νοίκι, ποια σύζυγος υπουργού τον φυσάει τον παρά και ποια καθαρίζει μόνη το γραφείο του συζύγου της για να του κάνει οικονομία, ποιος τυχερός κληρονόμησε τον θείο από την Αμερική και ποιος βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Κυρίως για να υπάρχει διαφάνεια, μου λένε, για να γίνεται σαφές σε όλους ότι ο πολιτικός κόσμος δεν έχει τίποτε να κρύψει, για να δίνουν οι εκλεγμένοι βουλευτές και υπουργοί μας το καλό παράδειγμα.

Ωστόσο «πόθεν έσχες» δεν κατέθετε όλα αυτά τα χρόνια και ο Ακης Τσοχατζόπουλος;

Μετά απορίας Πανδώρα Πηγή: tovima.gr

Γιατί λέμε…

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Οι Ενετοί, που άλλοτε κυριαρχούσαν στις θάλασσες, εγκαινίασαν πρώτοι τα ιστιοφόρα μεταγωγικά, όταν ήθελαν να μεταφέρουν το στρατό τους. Τα καράβια αυτά ήταν ξύλινα και είχαν σχήμα αχλαδιού. Έσερναν δε τις περισσότερες φορές πίσω τους ένα μικρό καραβάκι, που έβαζαν τον οπλισμό και τα πολεμοφόδια, ακόμα δε και τρόφιμα και διάφορα πολεμικά σύνεργα. Οι Έλληνες τα είχαν βαφτίσει αχλάδες από το σχήμα τους. Έτσι όταν καμιά φορά στο πέλαγος παρουσιαζόταν κάποιο άγνωστο καράβι, οι νησιώτες (βιγλάτορες) ανέβαιναν πάνω στους βράχους και απ’ εκεί παρακολουθούσαν με αγωνία τις κινήσεις του. Αν ήταν απλώς ιστιοφόρο, δεν ανησυχούσαν τόσο, γιατί υπήρχε πιθανότητα να συνεχίσει αλλού τον δρόμο του.

Αν όμως ήταν “Αχλάδα” τους έπιανε πανικός, γιατί καταλάβαιναν ότι σε λίγο θ’ άρχιζαν μάχες, πείνες και θάνατοι. Έφευγαν τότε για να πάνε να ετοιμάσουν την άμυνα τους. Από στόμα σε στόμα κυκλοφορούσε η φήμη ότι η “Αχλάδα” έχει πίσω την ουρά. Με την ουρά εννοούσαν το καραβάκι που έσερνε το μεταγωγικό. Άρα επίθεση. Και έλεγαν: “Πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά”, τι θα γίνει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *