Γ. Πατούλης. Απάντηση στα δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας

γ. ΠατουληςΓια τον Ι.Σ.Α. προτεραιότητα έχει η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών

Η χθεσινή επιστολή-απάντηση του Ι.Σ.Α. προς την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η οποία δημοσιεύεται κατά ένα μέρος της στο σημερινό φύλλο , αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια για τα όσα προηγήθηκαν της συνάντησης των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου με τον Πρωθυπουργό.

Αναγκάζομαι όμως να επανέλθω, διότι πάρα τις έντονες διαμαρτυρίες μου προκειμένου να επανορθώσετε τα όσα ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρατε στο από 17/12/2013 άρθρο σας, ως είχατε υποχρέωση κατά νόμο, παρά ταύτα η δημοσιογράφος σας προέβη εκ νέου στο σχολιασμό της επιστολής μου με εμπαθή τρόπο, προσπαθώντας να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τους αναγνώστες της εφημερίδας σας και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Η συντάκτρια βεβαίως δεν επανόρθωσε διασκευάζοντας το ψευδές και συκοφαντικό της δημοσίευμα, αλλά εμμένει στις απόψεις της επιδιδόμενη σε έναν άοκνο αγώνα να αποδείξει ότι «τρύπωσα απρόσκλητος» στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με έντεχνο τρόπο απέκρυψε την πραγματοποιηθείσα συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα δεν απαντά στα ερωτήματα που της έθεσα όσον αφορά τους λόγους εμπάθειας της προς το πρόσωπο μου, ούτε αναφέρει βεβαίως αν κάποιος την υποκίνησε για να συντάξει το συγκεκριμένο κατάπτυστο δημοσίευμα.

Όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία με δόλο αποκρύπτει θα πρέπει να επανέλθω αναφερόμενος στα κάτωθι:

Για τον Ι.Σ.Α. η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε ουσιαστικό νόημα, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να του εκθέσουμε άμεσα τις θέσεις και τις απόψεις των μελών του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, οι οποίες εισακούστηκαν από τον Πρωθυπουργό. Πρέπει δε να επισημανθεί με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Χώρας που συναντήθηκε προσωπικά με τους φορείς του ιατρικού κόσμου για να ενημερωθεί για τα θέματα της υγείας.

Ουδέποτε βεβαίως αναφέραμε ότι παρευρεθήκαμε στη συνάντηση του ΠΙΣ. Άλλωστε πρέπει να αναφερθεί ότι κάποια μέλη του ΠΙΣ δεν επιθυμούσαν να παρευρεθούμε στη συγκεκριμένη συνάντηση. Ουδέποτε αναφέραμε ότι εμείς διοργανώσαμε την συνάντηση του ΠΙΣ, αντιθέτως αναφερόμαστε πάντα στο δικό μας αίτημα και στη δική μας συνάντηση . Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. βρισκόταν εκεί, γιατί είχε προσκληθεί τόσο από το Γραφείο Πρωθυπουργού, προς το οποίο είχε υποβάλλει αίτημα για συνάντηση ήδη από το Νοέμβριο, όσο και από τον Υπουργό Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούμε συναντήσεις με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Έχουμε επιλέξει όλο αυτό το διάστημα που επικρατεί αναστάτωση στο χώρο της Υγείας, να τηρούμε μια υπεύθυνη και ενωτική στάση, προς όφελος τόσο του ιατρικού κόσμου, όσο και των πολιτών, έχοντας ως προτεραιότητα τη συγκρότηση ενός ενωτικού πανιατρικού μετώπου.

Δυστυχώς όμως η υπεύθυνη αυτή στάση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δεν έχει υιοθετηθεί από κάποιους, οι οποίοιαδιαφορούν για το συμφέρον των γιατρών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, αφού βάζουν πάνω από όλα την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους στόχων και την ανάγκη τους για προσωπική προβολή και μάλιστα στη κρισιμότερη εποχή όπου πολλοί ιατροί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν

Αυτοί που μένουν εκτεθειμένοι από την εξέλιξη των γεγονότων είναι όσοι με τη στάση τους έδωσαν την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης την εικόνα ότι το ιατρικό μέτωπο δεν είναι αρραγές και ενωμένο και αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους σε περίπτωση που οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις είναι αρνητικές τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους

Για τον Ι.Σ.Α. προτεραιότητα έχει το αποτέλεσμα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών μελών του α) που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παραμείνουν άνεργοι, β) που είναι άνεργοι, γ) των νοσοκομειακών και ειδικευόμενων ιατρών που παραμένουν απλήρωτοι, εργαζόμενοι με τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, δ) των ελευθεροεπαγγελματιών που δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και όσων ταμείων εντάχθηκαν σε αυτόν, στ) των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών και κλινικών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά και βιοποριστικά προβλήματα εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν και όχι τα λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας που εξασφαλίζει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της

Πόσω δε μάλλον σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τον ιατρικό κόσμο όπου πολλοί συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολέσουν την εργασία τους.

Ενόψει των ανωτέρω σας καλώ για μια τελευταία φορά όπως ανακαλέσετε ΑΜΕΣΑ όλα τα ψευδή γεγονότα και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στο από 17/12/2013 άρθρο που δημοσιεύσατε, τα οποία πλήττουν την προσωπικότητα μου ευθέως , τη τιμή και την υπόληψη μου, καθώς επίσης και την θεσμική μου ιδιότητα ως του Προέδρου του Μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος αριθμεί 28.000 έγκριτα μέλη, άλλως επιφυλάσσομαι όπως ασκήσω παν νόμιμο δικαίωμα μου για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην.

Ο Πρόεδρος του

Γεώργιος Πατούλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *