Skip to main content

ΠΑΓΝΗ. Ακόμα και 6 ώρες αναμονής στις εφημερίες του

παγνηΤα προβλήματα δυσλειτουργίας και πολύωρης αναμονής των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια των Εφημεριών του,εξέτασε σύσκεψη που συνεκλήθη σήμερα υπό το Διοικητή του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου Νίκο Χαριτάκη στον απόηχο της αιφνιδιαστικής επίσκεψης των ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής επισκέφτηκαν ινγκόκνιτο το νοσοκομείο (Δείτε ΕΔΩ). Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής των ΤΕΠ και ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Οι πολύωρες αναμονές, που σύμφωνα με τους ελεγκτές φτάνουν  για κάποια περιστατικά μέχρι και τις 6(!) ώρες τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης και αναζητήθηκαν τρόποι ώστε να κατέβουν οι χρόνοι και η εξυπηρέτηση του πολίτη να μην υπερβαίνει τους φυσιολογικούς χρόνους αναμονής. Επίσης αναζητήθηκαν τρόποι ώστε οι χώροι αναμονής των ΤΕΠ να γίνουν πιο άνετοι και ο κ. Χαριτάκης έδωσε εντολή από τα σχετικά κονδύλια που υπάρχουν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να διαπλατυνθούν οι στενοί και δυσλειτουργικοί χώροι. Ακόμα εκείνο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι η φυσική παρουσία στο χώρο των ΤΕΠ ειδικευμένων γιατρών ανά ειδικότητα και όπως αποφασίστηκε κάθε ειδικότητα θα υποστηρίζεται και με τη φυσική παρουσία του ειδικευμένου γιατρού.

Τέλος οι ελεγκτές φαίνεται πως…ενοχλήθηκαν και από την αμφίεση των τραυματιοφορέων, αφού κάποιοι απ΄αυτούς δεν ήταν εφοδιασμένοι με την απαραίτητη΄νοσοκομειακή  στολή εργασίας, κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί ενώ αναγκαία είναι και η ανάρτηση της λίστας εφημερίας προκειμένου να γνωρίζουν οι προσερχόμενοι πολίτες ποιος γιατρός και ποιοι νοσηλευτές θα μπορούν να τον εξυπηρετήσουν. Πάντως το ευχάριστο είναι πως οι τουλάχιστον μετά την…έφοδο στα ΤΕΠ οι ελεγκτές επισκέφτηκαν και τις κλινικές του νοσοκομείου, όπου βρήκαν πως, τουλάχιστον αυτές, λειτουργούν χωρίς πρόβλημα!

http://www.cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *