Αλυσοδένουν 17χρονο… Άμεση παρέμβαση ΥΥΚΑ

αλυσιδεςΟι κάτοικοι της Οβρυάς στην Πάτρα έχουν μείνει έκπληκτοι καθώς όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι το οποίο αντιμετωπίζει νοητικά και ψυχικά προβλήματα αλυσοδένεται από τους δικούς του ανθρώπους.

Σύμφωνα με…

όσα καταγγέλλονται, ο 17χρονος υποβάλλεται καθημερινά στο μαρτύριο του δεσίματος με αλυσίδες, λίγη ώρα αφότου οι δικοί του τον παραλάβουν από το ειδικό κέντρο στο οποίο πηγαίνει από το πρωί έως τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Το επιχείρημα των οικείων του, στις παρατηρήσεις των γειτόνων για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί, είναι πως όταν το πιάνουν κρίσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Η λογική αυτή ωστόσο κάθε άλλο παρά αποδεκτή γίνεται, καθώς αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν δυνατό να οδηγείται καθημερινά σε ειδικό σχολείο, στο οποίο μάλιστα παραμένει για ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες για όσα διαδραματίζονται στο σπίτι του 17χρονου έχουν ήδη ενημερωθεί αρμόδιοι παράγοντες ενώ από κατοίκους της περιοχής εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και έγγραφη

Η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα  Μακρή, με έγγραφά της, προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, την Κοινωνική Υπηρεσία  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  ζήτησε τη διερεύνηση καθώς και την ενημέρωση της,  εγγράφως εντός της ημέρας, για την περίπτωση 17χρόνου με νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα στο δικτυακό τόπο http://nonews-news.blogspot.gr/2013/12/17.html, από όπου και περιήλθε εις γνώση της, «κακοποιείται και αλυσοδένεται από τους οικείους του», στην περιοχή Οβρυάς Δήμου Πατρέων.

Εκ μέρους της τονίζεται ιδιαιτέρως ότι το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει  τον αρμόδιο  Εισαγγελέα  καθώς  και την Επιτροπή Δικαιωμάτων  Ψυχικά Ασθενών  αλλά  και την Αυτοτελή Υπηρεσία  Δικαιωμάτων Ασθενών, ώστε  να  εξετάσουν  την υπόθεση  και  να  προβούν  στις  απαιτούμενες  ενέργειες

Ταυτοχρόνως με τη δέουσα ευαισθησία, θα προβεί σε ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος του πάσχοντος από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, του Υπουργείου Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *