Ελπίδα για διάλογο μετά την συνάντηση γιατρών με Σαμαρά: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

συναντηση σαμαρα πισΡόλο διαμεσολαβητή φαίνεται ότι ανέλαβε ο πρωθυπουργός για να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ γιατρών και Άδωνι Γεωργιάδη. Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός και τι απάντησαν οι γιατροί

Στο πνεύμα των Άγιων Ημερών ο πρωθυπουργός κάλεσε τις δυο πλευρές να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος για τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Πρόθυμος για διάλογο εμφανίσθηκε και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ Μ. Βλασταράκος χωρίς ωστόσο να αποσαφανίσει αν θα λήξει ή όχι η απεργία , απόφαση την οποία θα λάβουν οι γατροί του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βλασταράκος είπε χαρακτηριστικά, ότι ο διάλογος θα αρχίσει δεδομένου ότι ο κλάδος είναι ένας ανοικτός δίαυλος.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισήμανε ότι οι γιατροί είναι σημαντικοί στην μεταρρυθμιση και για αυτό τους έχει καλέσει εδώ και καιρό σε διάλογο.

Ο κ. Βλασταράκος δήλωσε πως είπαν στον πρωθυπουργό ότι ο κλάδος δεν επιθυμεί την μεταρρύθμιση των αριθμών που σημαίνει απολύσεις και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός τους άκουσε για πολλή ώρα πράγμα πρωτόγνωρο.

Εξάλλου η συνάντηση τους διήρκησε για δυο ώρες περίπου όπου τέθηκαν επι τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μεταξύ των οποίων και το βαθμολόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο ο Αντώνης Σαμαράς φάνηκε να είναι γνώστης του θέματος δηλώνοντας ότι η μεταρρύθμιση δεν θα γίνει χωρίς γιατρούς!.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5683

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *