«Σβήστε τα τζάκια»

αιθαλομιχληΤον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να επιβάλει απαγορευτικό στα ελληνικά νοικοκυριά να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Η νέα αυτή ρύθμιση αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας και περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Τα μέτρα θα ανακοινώνονται με ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο περιφερειάρχη για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Γ. Μανιάτης: Δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, την περασμένη Δευτέρα διευκρίνισε ότι θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα κατά τις ημέρες που η αιθαλομίχλη είναι στο «κόκκινο».

Αυτό αφορά και τις 370.000 ελληνικές οικογένειες, οι όποιες έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό θα γίνει προκειμένου να περιοριστεί η χρήση τζακιού.

Με βάση τα όργανα των μετρήσεων και τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο προκαλώντας αιθαλομίχλη 5 φορές μέσα στο δίμηνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα υπολογίζετε με δωρεάν ρεύμα για 10 ημέρες. Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώνει τις υπερβάσεις του ορίου των αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο.

http://www.zougla.gr/greece/article/sviste-ta-tzakia

One thought to “«Σβήστε τα τζάκια»”

  1. Ναι, τωρα μαλιστα !!!

    Βρεθηκε η χωρα οπου οι κατοικοι της θα πειθαρχησουν και θα σβησουν τα τζακια για να συνεισφερουν στην προστασια της υγειας ολων !!!!!!!!!!!!!!!!
    Με το να ξεπαγιασουν γιατι, απο τη μια καταντησαν εκει που καταντησαν βγαζοντας οι ιδιοι τα ματακια τους με τα ιδια τους τα χερια και απο την αλλη για συνεχισουν να τους κοροϊδευουν οι υπολοιποι που εξακολουθουν να καταχραζονται αλυπητα τη δημοσια περιουσια …

    Τρια πουλακια κι’ ενα τσονι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *