Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία

γιατροιΜε διαδικασίες σύντομες σκοπεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης να προχωρήσει στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ σε ότι αφορά το προσωπικό.

Μπορεί σχέδιο για τη γενικότερη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ να μην υπάρχει ακόμη με εξαίρεση αυτό της Τασκ Φορς, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει όμως το πλήρες σχέδιο για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού.

Συνολικά υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση από τον ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ 8500 εργαζομένων ( γιατροί, υγειονομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι). Όμως ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί με βάση τις αποφάσεις που θα λάβει ο κάθε γιατρός ξεχωριστά. Αν δηλαδή θα επιλέξει να μεταφερθεί στο ΕΣΥ και να κλείσει το ιατρείο του ή να βγει στην ελεύθερη αγορά κάνοντας σύμβαση με τον οργανισμό στο ιατρείο του.

Όλα δείχνουν ότι παρά την κρίση πολλοί θα επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο από όπου θα μπορούν να εισπράξουν περισσότερα. Αυτοί που εκτιμάται ότι θα γυρίσουν την πλάτη στο ΕΣΥ είναι όσοι έχουν σπάνιες ειδικότητες όπως αλλεργιολόγοι, ενδοκρινολόγοι καθώς και κάποιοι που θεωρούνται μεγάλα ονόματα στην αγορά υγείας και μπορούν με τους ιδιωτικούς τους ασθενείς να εξασφαλίσουν υψηλά εισοδήματα.

Εκείνοι που θα επιλέξουν να πάνε στο ΕΣΥ θα τους δοθεί ένα χρονικό διάστημα για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το σύστημα αλλά και για να πάνε μια βόλτα από την εφορία και να σφραγίσουν και επισήμως το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Αμέσως μετά θα μπουν σε διαθεσιμότητα η οποία κατά Αδωνι θα κρατήσει το πολύ 25μερες.

Βέβαια ο μισθός που θα λαμβάνουν από το ΕΣΥ θα είναι αυτό του επιμελητή Α ή β καθώς το αίτημα του κλάδου να μεταφερθούν με το βαθμολόγιο που έχουν σήμερα δε γίνεται δεκτό από την κυβέρνηση.

Τι σημαίνει αυτό σε ρευστό; Ότι οι γιατροί του ΙΚΑ αν πάνε στο ΕΣΥ θα εισπράττουν το πολύ 1500 ευρώ καθαρά και όχι 1800 που σήμερα παίρνουν οι διευθυντές στο σύστημα.

Στα πολυιατρεια πάντως του πρώην ΙΚΑ οι μισθοί κυμαίνονται από 1000 έως 1200 ευρώ γι αυτό και είχε δοθεί το δικαίωμα στους γιατρούς να διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο.

Το χρονικό διάστημα των 25 ημερών της διαθεσιμότητας θα ισχύσει για όλους και για τους υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, δεσμεύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης .

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5665

4 thoughts to “Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία”

  1. Να το ξαναστειλω ολοκληρωμενο :

    ” … μπορει σχεδιο για την γενικοτερη μεταρρυθμιση του ΕΟΠΥΥ να μην υπαρχει ακομη … ”

    Με ποιο ακριβως μερος της φρασης ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ δεν συμφωνειτε ;;;

  2. Σχέδιο υπάρχει,Εσύ δεν το βλέπεις Αμερικάνε.
    Βγάζουμε σε διαθεσιμότητα τους 8500.Πάμε τα χαρτιά στην τρόικα.Μας δίνουν το 1 δις(μας το ξαναπέρνουν βέβαια).Τελειώνει το επεισόδιο 1384 της σειράς<Μαρτύριο της σταγόνας του μακαρίτη πλέον Νίκου Φώσκολου και περιμένουμε οδηγίες για το επόμενο επεισόδιο.
    Τί δεν καταλαβαίνεις φίλτατε Αμερικάνε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *