ΠΙΣ. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

ΠΙΣ6-150x120 Με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, θα συναντηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 10.30 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος και τα μέλη του Προεδρείου, θα θέσουν στον Πρωθυπουργό της χώρας όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και περίθαλψη του Ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα θα αναφερθούν στην υγειονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, στην αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης και στην επίταση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, η πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ήδη γνωστή, για αξιοποίηση δομών και προσωπικού και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστη Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, με ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση κάθε πολίτη, αλλά και χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η μεταρρύθμιση στην οποία στοχεύει ο υπουργός Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται με απολύσεις προσωπικού, με κατάργηση δομών και συγχωνεύσεις, χωρίς ρεαλισμό, βασιζόμενη μόνο στη λογική λογιστικών δημοσιονομικών προσαρμογών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει για άλλη μία φορά ότι τα ζητήματα υγείας δεν επιλύονται μέσα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά με σοβαρό, ψύχραιμο και παραγωγικό διάλογο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TYΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *