Νέα από Αρκαδία. Η Κεντροαριστερά στο επίκεντρο

ARKADIA18-150x150177 Η σημαντική επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση προσωπικοτήτων για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, στην Αθήνα, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κοινωνική και πολιτική δυναμική αυτής της πρωτοβουλίας. Μπορεί τα κόμματα που εκφράζουν σήμερα την κεντροαριστερά να εμφανίζονται συρρικνωμένα, αλλά είναι πλέον εμφανές ότι οι πολίτες που τις τελευταίες δεκαετίες κατέστησαν πλειοψηφικό ρεύμα τη δημοκρατική παράταξη, έχουν και τη θέληση και την αγωνία να την επανασυγκροτήσουν.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Από την μία, η αδιέξοδη και αναποτελεσματική λύση της (συγ)κυβέρνησης και από την άλλη η νεφελώδης, έωλη και συνθηματολογική αντιπρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης πόλωσης κομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Από κάθε άποψη, η καλύτερη συγκυρία για να εκδηλωθεί μια κίνηση ανάδειξης του ρόλου και της σημασίας ενός ουσιαστικού κεντροαριστερού πόλου που θα αποκαταστήσει την έννοια της αριστεράς στις πραγματικές της διαστάσεις, δηλαδή του ανθρωπισμού και της ευαισθησίας, της έγνοιας για την κοινωνία, την εστίασή της στον άνθρωπο, με διακριτές και σαφείς αποστάσεις και από τον απάνθρωπο εφαρμοσμένο νεοφιλελευθερισμό και τον χιμαιρικό νεοκομμουνισμό…

Το εγχείρημα έχει την αξία του, έστω και ως μήνυμα ενός άλλου προβληματισμού. Εάν θα έχει και συγκεκριμένα πρακτικά αποτελέσματα, θα φανεί από την βούληση και την αποφασιστικότητα των εμπνευστών του – κυρίως από το αν μπορούν να πείσουν ότι είναι αποφασισμένοι ως μεσαία πολιτική δύναμη να συνεργασθούν υπό συγκεκριμένους όρους δημιουργικά, με δυναμισμό ρεαλιστικές προτάσεις και αποφασιστικότητα με όποια δύναμη επικρατήσει στις επόμενες εκλογές. Την δεξιά, η την αριστερά. Που όσο εμμονικά και ξεροκέφαλα τσακώνονται για “τα άκρα”, τόσο προβάλλουν εκ των πραγμάτων την ανάγκη ενός ουσιαστικού και υπεύθυνου κέντρου.

Βέβαια, το εγχείρημα αυτό, ούτε απλό ούτε εύκολο είναι. Όμως, το έχει ανάγκη η χώρα, που χρειάζεται μια δύναμη σταθερότητας και προοπτικής, το έχουν ανάγκη οι πολίτες που αρνούνται να εγκλωβιστούν σε τεχνητά διλήμματα και εκβιαστικούς καταναγκασμούς. Το έχουμε ανάγκη όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες , περισσότερο παρά ποτέ σήμερα που η “Χρυσή Αυγή”, παρά το ξεδόντιασμα της, ελλοχεύει και καραδοκεί…

Σας το λέγαμε…

Η παράταση της μεταφοράς των απορριμμάτων για του δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας στον ΧΥΤΑ Φυλής, που υπεγράφη από τους Υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με Κοινή Υπουργική Απόφαση προκαλούν τον κ. Μπούκλη, Περιφερειακό Σύμβουλο Γραμμ. Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου, επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, να μιλήσει για τις ορθολογικές προτάσεις που είχαν γίνει προ ετών και απορρίφθηκαν. Οι προτάσεις αυτές μιλούσαν για : «την άμεση ανάγκη δημιουργίας ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Με αυτό τον τρόπο θα πετυχαίναμε το οριστικό κλείσιμο των χωματερών, το σταμάτημα των παράνομων μεταφορών στερεών αποβλήτων και την παράλληλη εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης σε κάθε Δήμο με διαλογή στην πηγή, με γνώμονα τους στόχους ανακύκλωσης της Ε.Ε. που η χώρα μας έχει αποδεχθεί. Θα είχαμε δηλαδή μία νόμιμη και με ετήσιους περιβαλλοντικούς στόχους διαχείριση. Έτσι θα είχε λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων), στην Πελοπόννησο, εδώ και τρία (3) χρόνια επί Καλλικράτη». Και φυσικά «δεν θα χρειαζόμασταν την κατανόηση και αλληλεγγύη του Περιφερειάρχη Αττικής (για νέα προσωρινή λύση από τον ΧΥΤΑ Φυλής προς τους 2 προαναφερθέντες Δήμους), όταν εμείς θέλουμε να γίνουμε μία πρότυπη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και για τους 26 Δήμους μας».

Εορταγορά

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά διοργανώνει η Κατηχητική Συντροφιά του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως με δικές της κατασκευές. Η εορταγορά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 10:30 – 14:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στην Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου ( Ανεξαρτησίας ). Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Αναρρωτηρίου Πεντέλης ( πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης ).

Έλλειψη αναισθησιολόγων

Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές της παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και της έλλειψης παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ’ ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ, ανέφερε ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανόλης Μάκαρης.. Ο κ. Μάκαρης ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει και εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το νοσοκομείο Καλαμάτας και μια γιατρός από το κέντρο υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.

Χωρίς υπουργούς τα εγκαίνια

Λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη χθες στη Βουλή, για την επικύρωση των συμβάσεων κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος και ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός κ. Λυκουρέντζος δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθούν στα εγκαίνια του 4ου Γυμνασίου (πρώην Πειραματικού), που έγιναν χθες. Αντ αυτών τον υπουργό Παιδείας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός ενώ τον κ. Λυκουρέντζο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ, κ. Παταργιάς. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2008, τότε που ο κ. Λυκουρέντζος ήταν υφυπουργός Παιδείας.

Αστρονομικός τουρισμός

Την ανάπτυξη του στοχευμένου αστρονομικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε ως τον πυρήνα της πρότασης για τη δημιουργία του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη θα δημιουργηθεί ένα αστρονομικό πάρκο, το οποίο θα προσδώσει υπεραξία στην ευρύτερη περιοχή.

Πολυέξοδοι

Κύριε διευθυντά,

Αναρωτιέμαι πόσα καταδικασμένα σε θάνατο από την ασιτία και από τις επιδημίες παιδιά της Αφρικής θα μπορούσαν να σώσουν οι 100 και βάλε ηγέτες από όλον τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν για την κηδεία-τηλεοπτικό σόου του Νέλσον Μαντέλα αν μάζευαν σε ένα κοινό ταμείο τα χρήματα που ξοδεύθηκαν για τη μετάβασή τους και τη διαμονή τους (τη δική τους και των αποστολών που τους συνόδευαν) στη Νότια Αφρική.

Μετά τιμής Πανδώρα Πηγή: tovima.gr

Χαμογελάτε

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές ;

Πάντα τους άρεσε η κουλτουριάρικη παρέα.

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Η Κεντροαριστερά στο επίκεντρο”

  1. Να εκφρασω μια απορια μου ;

    Οταν λεμε κεντροαριστερος εννοουμε κατι σαν τον … Ινιεστα , ας πουμε ;

  2. Ποιά κεντροαριστερά;
    ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εννούν;
    Μα καλά ασχολείστε με απο..κόμματα!!!! Αυτοί ψάχνουν σανίδα σωτηρίας και διανοητικά ανάπηρους να τους ψηφίσουν γιά να μπουν στην καινούργια βουλή!!!
    Και έρχονται τα ίδια σύντομα και γιά την …ΝΔ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *