Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά! Τι είπε για νοσοκομεία και γιατρούς

Αντωνης ΣαμαραςΤριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι επανιδρύεται το σύστημα υγείας ώστε να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι και πυροτεχνήματα και πολίτικες έριδες στο θέμα της δημόσιας υγείας, είπε χαρακτηριστικά.

Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλει την επανίδρυσει του ΕΣΥ ώστε να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι και πυροτεχνήματα και πολίτικες έριδες στο θέμα της δημόσιας υγείας, είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα:΄΄Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις στο τομέα της υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών” ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος απηύθυνε νωρίτερα χαιρετισμό στο συνέδριο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελεί η εκκλησία προς τους ανήμπορους πολίτες μας.

 

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στον ευαίσθητο χώρο της υγείας δήλωσε πως η υγεία αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης. Μια υπόθεση κοινωνικής συνοχής. Η μεταρρύθμιση δε γίνεται μόνο για λόγους οικονομικούς . Φυσικά και πρέπει να μειώσουμε την σπατάλη. Και συνέχισε αναφέροντας πως πρωταρχικός στόχος είναι να παρέχονται όλες οι βασικές υπηρεσίες και να έχουν πρόσβαση άπαντες.

 

Εντούτοις παραδέχθηκε ότι το σύστημα μας είχε σοβαρές στρεβλώσεις που είχαν ριζώσει. Ήταν αληθινά παράδοξα. Από τη μια ανήκαμε στις χώρες με τις υψηλότερες δαπάνες αλλά ταυτοχρόνως υποχωρούσαν οι δέκτες υγείας και τα νοικοκυριά έβαζαν όσο πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.

 

Περιγράφοντας τα μελανά σημεία του ευασίσθητου χώρου της υγείας ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώθηκε στα εξής:

Έχουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά τρέχουμε με το παραμικρό στα νοσοκομεία

διαθέτουμε τους περισσότερους γιατρούς αλλά μεγάλο μέρος του πληθυσμού περιμένει αρκετούς μήνες να επισκεφθεί γιατρό.!!!!

 

Πολλές μαγνητικές και αξονικές περισσότερες και από την Αμερική αλλά οι Ελληνίδες κατέχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε προληπτικές εξετάσεις που αφορούν τεστ παπ και μαστογραφία.

 

Χρειάζονταν σαρωτική μεταρρύθμιση. Για αυτό την τολμούμε και θα την κάνουμε

δήλωσε με έμφαση από το βήμα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός.Καταλήγοντας εξέφρασε την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας η οποία δεν την επιβάλλει το μνημόνιο αλλά το δημόσιο συμφέρον.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5661

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.