ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί δεν παραπλανούνται από διασπαστικά σενάρια. Η απεργία συνεχίζεται

ποσευπ εοπυυΑθήνα, 12/12/2013

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας συμμετείχε χθες 11 Δεκεμβρίου, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσία του Υπουργού Υγείας, θεσμικών εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων, εκπροσώπων κομμάτων αλλά και του προέδρου του επιχειρηματικού ομίλου «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» και του προέδρου των διαγνωστικών κέντρων, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Δ.Κρεμαστινό, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό ότι ο ΕΟΠΥΥ αφενός ότι θα μετατραπεί αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και αφετέρου παρουσιάσθηκαν οι προτεινόμενες επιλογές προς τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ με καθεστώς Π.Α.Α. ή να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ.

Η φαινομενική υπαναχώρηση του Υπουργού από το σενάριο των αμέσων απολύσεων γιατρών και η πρόταση δήθεν για ένταξη των γιατρών σε καθεστώς Π.Α.Α. αποτελεί ελιγμό για εξαναγκασμό σε αποχώρηση (και εμμέσως σε αυτοαπόλυση) των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ με τους δυσμενέστατους και ασύμφορους όρους ένταξης που προβλέπεται να τεθούν.

Η συνεχιζόμενη απεργία, με σημαντικά ποσοστά συμμετοχής έχει τρομοκρατήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να αναζητά τρόπους διάσπασης με διλήμματα ή συγχύσεις.

Οι γιατροί δεν παραπλανούνται από διασπαστικά σενάρια ή οποιουδήποτε απεργοασπαστικούς μηχανισμούς, ούτε διαπραγματεύονται τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία πρόκειται να αφανίσει τους λειτουργούς της υγείας και να εκποιήσει τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία.

Η απεργία συνεχίζεται 19 Δεκεμβρίου και αύριο 13 Δεκεμβρίου συγκαλείται η ολομέλεια του ΔΣ της Ομοσπονδίας προκειμένου να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *