Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Σχετικά με την συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Πειραιάς, 11-12-2013

Στη συζήτηση που έγινε σήμερα 11-12-2013 στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής παρευρέθηκαν φορείς (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΙΠΥ, Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων κλπ.) και Βουλευτές.

Δεν παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σύστημα ΠΦΥ από τον Υπουργό Υγείας, ούτε διασαφηνίστηκε ποιό μέρος της ΠΦΥ θα παρέχεται από τις Δημόσιες και ποιό από τις Ιδιωτικές Δομές. Ο Υπουργός είπε ότι θα διατηρηθούν οι Δημόσιες Δομές της ΠΦΥ, όπου θα υπηρετούν όλες οι ειδικότητες και οι Ιατροί θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς να δώσει όμως σαφείς διευκρινήσεις. Μίλησε επίσης για μή απολύσεις, αλλά με σύντομη κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Δεν διασαφήνισε πώς θα γίνει η υπαγωγή στο νέο καθεστώς, ούτε για τον βαθμό και τον τρόπο ένταξης, ούτε παρουσίασε οικονομικά στοιχεία υλοποίησης των ανωτέρω.

Εν όψει της προγραμματισμένης αυριανής συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι η λύση θα δοθεί εν μέσω απεργίας, θέση με την οποία συμφωνούμε και στηρίζουμε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *