ΙΣΑ. Στηρίζουμε ένα αξιόμαχο Π.Φ.Υ. με Εθνικό Όραμα και Στρατηγική

ΙΣΑsmallΤη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στην απεργία των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δήλωσε ο Πρόεδρος Γ.Πατούλης, κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκε παρουσία 2 χιλιάδων γιατρών στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κατά την εισήγησή του, δήλωσε ξεκάθαρα ότι καμία μεταρρύθμιση να ξεκινά από την απαξίωση. «Πρέπει να κρατήσουμε γερά τον ειδικό και τον εξειδικευμένο γιατρό και να μη τον διώξουμε στο εξωτερικό. Αυτό το υγειονομικό δυναμικό, η χώρα το έχει ανάγκη. Γι αυτό, εδώ και τώρα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα για νέες συμβάσεις και να ανοίξει το δρόμο σε όλους τους γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.»

 

Μιλώντας για την απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στην απειλή του κλεισίματος των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και την απόλυση χιλιάδων γιατρών, ο κ.Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι γιατροί αυτοί έχουν δώσει αγώνες μέσα σε δύσκολες συνθήκες για να μπορέσει αυτή η πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποτελέσει το ανάχωμα της δευτεροβάθμιας νοσηλείας. «Έχουμε πολυϊατρεία στα οποία μπορεί ο ασθενείς να βρει την υγεια του. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα για την Ελλάδα, είναι πλεονέκτημα, που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές. Εμείς σε αυτήν την προσπάθεια αποδόμησης των Κέντρων του ΕΟΠΥΥ είμαστε ολότελα αντίθετοι. Χωρίς το ανάχωμα των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, θα οδηγείται ο καθένας για το πιο ελαφρύ περιστατικό στο νοσοκομείο»

Ο ΙΣΑ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αγώνας των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ που γίνεται από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης του ιατρικού σώματος, «για να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί ενωτικά στην προάσπιση των λειτουργών μας και των ασθενών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *