Έρχεται το πόρισμα των…απολύσεων με διαφωνίες!

γεωργ. μπεζ. ζεταΣτα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη θα βρίσκεται –σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Υγείας- αργά το βράδυ της Παρασκευής, το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης που θα αποφαίνεται για το ποιοι χρειάζονται και ποιοι όχι στον «Νέο ΕΟΠΥΥ».

Ο αριθμός των γιατρών που θα δούνε την πόρτα εξόδου από το σύστημα αναμένεται να αποσαφηνισθεί μέσα από το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης που παραδίδεται στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Με βάση τους υπολογισμούς της Task Force πάντως 2246 γιατροί …περισσεύουν καθώς οι ειδικότητές τους δε συνάδουν με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή υπάρχουν έντονες διαφωνίες, έστω και αν όπως όλα δείχνουν , στο τέλος θα το υπογράψουν όλοι.

Άλλωστε η απόφαση είναι ειλημμένη από την κυβέρνηση ότι κάποιοι πρέπει να απολυθούν.

Οι διαφωνίες εστιάζονται κυρίως στο θέμα της απομάκρυνσης των εργαζομένων αλλά και στην αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον Νέο ΕΟΠΥΥ.

Μετά την παραλαβή του πορίσματος ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως ο ίδιος δηλώνει θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα την κινητικότητα αλλά θα περιμένει έως την Τετάρτη οπότε και αναμένεται να γίνει στη Βουλή συζήτηση για το θέμα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων αλλά και με την ελπίδα ότι θα παραστούν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα κληθούν για διάλογο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5614

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *