Εμφύλιος στους γιατρούς ΕΟΠΥΥ

εοπυυΦωτιά έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γιατρούς που τα χώνουν ο ένας στον άλλον με αφορμή όσα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ. Ελεύθεροι επαγγελματίες συγκρούονται με τους συναδέλφους τους, που είναι μόνιμοι ή έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου, με σχόλια του τύπου “τόσα χρόνια είχατε μονοπώλιο τα 5,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΙΚΑ”, “Τώρα ζητάτε συμπόρευση όλων των γιατρών;”.

Έχω μείνει άφωνος, βλέποντας “πεζοδρομιακά” σχόλια γιατρών εναντίον “συναδέλφων” τους. Γεγονός που δείχνει ότι η χρόνια, υποβόσκουσα σύγκρουση λόγω των διαφορετικών εργασιακών σχέσεων, δεν γεφυρώνεται. Μάλιστα, πλέον, δεν το κρύβει ούτε η επίσιμη έκφραση των ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών που έχουν σύμβαση με τον οργανισμό ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα, εξέδωσε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός της Γιώργος Ελευθερίου, ο οποίος βέβαια προσπαθει να κρατήσει τα προσχήματα, λέγοντας ότι στηρίζουν τον αγώνα των γιατρών των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, αλλά στην ουσία λέει ότι “εμείς είμαστε εδώ” και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι. Επί λέξει αναφέρει ότι “5.000 συμβεβλημένα ιατρεία δέχονται το σύνολο των ασφαλισμένων, έχοντας τη δυνατότητα 58.000 επισκέψεις ημερησίως”!

Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού. Εδώ οι ιατρικοί σύλλογοι απο εκεί που απειλούσαν με πειθαρχικά όσους γιατρούς έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, τώρα υπερασπίζονται όλους τις συμβάσεις! Αργά ή γρήγορα, τον εμφύλιο των γιατρών θα τον εκμεταλλευτεί ο Άδωνις…

 http://www.virus.com.gr/site/index.php/articles/health-and-pharma-news-virus/item/1185-emfylios-stous-giatroys-eopyy

5 thoughts to “Εμφύλιος στους γιατρούς ΕΟΠΥΥ”

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΚΑΤΖΙΔΕΣ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΟΙ ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΙΛΑΕΙ.
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ,ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ ΑΛΗΤΑΡΙΟΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΌΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!.ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΙΘΩ….
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.

  2. Το γεγονός είναι ότι οι νυν “Εοππίτες” αποτελούν την μετεξέλιξη των πρώην ΙΚΑτζήδων,την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος δηλαδή.
    Οι μεν κατηγορούν τους δε και βέβαια ο καθένας δουλεύει γιά την πάρτη του,γιά την οικονόμα δηλαδή, με θύμα βέβαια τον ασθενή που ούτε είχε ούτε βέβαια πολύ περισσότερο σήμερα με το ισχύον σύστημα έχει πρόσβαση (χωρίς να πληρώσει) στις υπηρεσίες υγείας.
    Γιά αρρωστήστε σήμερα και ψάξτε να βρείτε ραντεβού στους Εοππυίτες.Δεν έχω σήμερα..έλα τον αλλο μηνα,εκτός εάν……. πέσει το ψιλικόν….οπότε όλα διά μαγείας λύνονται!! Σύστημα υγείας της ..πλάκας δηλαδή.Και αντί να πιέσουμε ενωμένοι σαν γιατροί να φτιαχθεί ένα σύγχρονο σύστημα υγείας γιά τον ασθενή και γιά τον γιατρό κάνουμε και διαφήμιση του….τηλεβιβλιοπώλη!!!

  3. Αν καταφερνε, ανωνυμε, αυτος ο λαος να ενωθει, αλλη τυχη θα ειχε στο παγκοσμιο στερεωμα…

    Προς το παρον ας παρακολουθησουμε ακομα ενα επεισοδιο της γνωστης Ελληνικης σειρας : ” Η φαγωμαρα ” .Season 135, Episode 65 …

  4. Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει: 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:28 μμ ”
    Αν καταφερνε, ανωνυμε, αυτος ο λαος να ενωθει, αλλη τυχη θα ειχε στο παγκοσμιο στερεωμα…”

    Συμφωνώ και επαυξάνω!

    Δεν κοιτάμε που καταντήσαμε, η φαγωμάρα μας έλειπε.

    Δυστυχώς τα σταγονίδια τύπου Αδωνι πληθαίνουν στο ιατρικό σώμα. Αργά ή γρήγορα, τον εμφύλιο των γιατρών θα τον εκμεταλλευτεί ο Άδωνις…εγώ λέω ότι τον επιδιώκει.

    “Αντί να πιέσουμε ενωμένοι σαν γιατροί να φτιαχθεί ένα σύγχρονο σύστημα υγείας γιά τον ασθενή και γιά τον γιατρό κάνουμε και διαφήμιση του….τηλεβιβλιοπώλη!!!”

  5. Στήν Ελλάδα δέν μπορούν να συνεννοηθούν πάνω από δύο γιατροί της ίδιας ειδικότητας.
    Σε κάθε μεγάλη πόλη,θα υπάρχει ένα Νοσοκομείο,ένα Κέντρο υγείας για συνταγογράφηση
    και ένα Ιδιωτικό κέντρο,κάποιου επιχειρηματία,πού θα κάνει και μία σύμβαση με τον τότε ΕΟΠΥΥ.
    Ακόμη και τότε θα ικετεύουμε για σύμβαση με τον ιδιώτη επιχειρηματία,με μισθό πείνας,γιατί πολύ απλά τα ιδιωτικά ιατρεία θα σβήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *