Νέα από Αρκαδία. Ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός στις αποθήκες

ARKADIA18-150x15017 Η υπόθεση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού που αγοράστηκε το 2010 έναντι 3 εκετ. ευρώ, και έκτοτε παραμένει αχρησιμοποίητος και σκουριάζει στις υπόγειες αποθήκες του Παναρκαδικού νοσοκομείου, μια υπόθεση που επανέφερε στην επικαιρότητα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Παπασταματάκης είναι χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος ή της αβελτηρίας, καλύτερα, που επιδεικνύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αξιοποίησή του. Από τη μια η δικαστική εξουσία, στα ράφια της οποίας αραχνιάζει η υπόθεση, μετά την παραπομπή της από τους ελεγκτές δημόσιας υγείας και από την άλλη οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου που παραμένουν με σταυρωμένα χέρια , περιμένοντας , άγνωστο τι, ίσως την αυτόματη επίλυση του θέματος.

Αυτά στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της αρπαχτής όπου η ζημιά καλύπτεται με δανεικά.

Όμως ως πότε και μέχρι που θα τραβήξει αυτή η κατάσταση της αδιαφορίας; Ως πότε οι έντιμοι θα πληρώνουν τα σπασμένα και τις ατιμίες των ανέντιμων; Ακόμα και σήμερα που οι «τρύπες» χάσκουν ακάλυπτες και τρομερές; Ως πότε γιατροί πιστοί στον όρκο τους που επιμένουν, προσωπικό με την αίσθηση του λειτουργού και χωρίς το χέρι απλωμένο θα καλύπτουν τις ανομίες των επίορκων συναδέλφων τους;

Απλά ερωτήματα που απευθύνονται προς κάθε κατεύθυνση. Πρώτα στους συνδικαλιστές του νοσοκομείου για να απαντήσουν αν ποτέ στο παρελθόν βγήκαν στο δρόμο με λάβαρα για τα κακώς κείμενα και (μη) λειτουργούντα στο χώρο εργασίας τους. Βέβαια, υπήρξαν απεργίες, στάσεις και αποχές, αλλά μονότονα για αιτήματα που σχετίζονται με τα «ιδανικά» της εποχής. Χωρίς επίσχεση εργασίας, μιας κι όλοι πληρώνονταν (με δανεικά), όμως ούτε για δείγμα μια καταγγελία «από μέσα» για φακελάκηδες, μια συνέλευση με συνδικαλιστές να ξεκαθαρίζουν πως δεν θα καλύψουν κανέναν επίορκο και αμαρτωλό. Και το ηφαίστειο σιγόβραζε, χωρίς να φαίνεται η «τρύπα». Έγινε η έκρηξη και ρέει αργά καυτή η λάβα να μας πνίξει.

Μετά τα ερωτήματα απευθύνονται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και στους γιατρούς εκπροσώπους μας στη Βουλή, την Περιφέρεια αλλά και το δήμο, για το τι κάνουν εν προκειμένω. Θα αφήσουν ένα τόσο πολύτιμο θησαυρό να καταστραφεί στα αζήτητα;

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου με την καταγγελία που έκανε τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του εφησυχασμού και της μακαριότητας όλων. Το αυτό επιζητεί και ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ρεβελιώτης. Ελπίζουμε να προσεχτούν αρμοδίως και να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, μέσα από την άμεση αξιοποίηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που σκουριάζει στα υπόγεια του νοσοκομείου.

Προϋπολογισμός δήμου

Με τις ψήφους της δημαρχιακής πλειοψηφίας εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Τρίπολης στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της και ο ανεξάρτητος κ. Σαμαρτζής ήταν απορριπτικοί, θεωρώντας τον μη ειλικρινή και αντιαναπτυξιακό.

Αντικρούοντας τις ενστάσεις ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης υπεραμύνθηκε του σχεδίου και αναφέρθηκε στα στενά οικονομικά πλαίσια που η παρούσα συγκυρία επιβάλλει, τονίζοντας την ανάγκη και τον αγώνα στον οποίο έχει επιδοθεί, για την αξιοποίηση όλων των χρημάτων του ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Έτσι ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος κατά 13% σε σχέση με το 2013 με το ποσό του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 41.171.831,00 ευρώ για το 2014.

Τα έσοδα το επόμενο έτος αναμένεται να μειωθούν κατά 2,2 εκ. ευρώ. Επίσης δεν προβλέπεται καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών ενώ έχουν προβλεφθεί κονδύλια για το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο και για τα συσσίτια.

Π.Ο Αμερικής

Με επιστολή της η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής δια του Προέδρου της κ. Ρεβελιώτη, επαινεί τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη και τον σύμβουλο του κ. Βαλασσόπουλο, για την απόφαση τους να διεξάγουν εις βάθος έρευνα για τυχόν φαινόμενα διαφθοράς κατά το παρελθόν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Επιθυμούν και εύχονται τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής «να έρθουν στο φώς της δημοσιότητας και αν αποδειχθεί πως υπήρξε κακοδιαχείριση και κατάχρηση χρημάτων οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης». Για την ΠΟΑ και τον Πρόεδρό της κ. Ρεβελιώτη «η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων οδηγεί στην πεποίθηση πως κάποιο τέχνασμα χρησιμοποιείτε που υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα και άτομα που στο παρελθόν είχαν εμπλακεί με θέματα «του νέου αυτού στοιχείου και της Νέας Ελλάδας, αποκαλύπτοντας τα αποτελέσματα της έρευνας».

Προβολή αγροτικών προϊόντων

O Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια της προβολής των αγροτικών προϊόντων συμμετέχει στην Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος» που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, από 5 έως 8 Δεκεμβρίου 2013. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πιστεύει στα τοπικά αγροτικά προϊόντα και στις δυνατότητες των παραγωγών και για το λόγο αυτό καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενδυναμώσει την πρωτογενή παραγωγή. Εκτός των αγροτικών προϊόντων ο Δήμος θα προβάλει την περιοχή ως τουριστικό προορισμό, με την διανομή υλικού προβολής. Καλεί δε τους ξενοδόχους και λοιπούς επαγγελματίες που θέλουν να προβληθούν μέσα από τη δράση αυτή, να στείλουν το διαφημιστικό τους υλικό στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου.

Ωράριο διέλευσης

Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπουντρούκας στον Αντιδήμαρχο κ. Κοσκινά ζητά όπως επεκταθεί το ωράριο διέλευσης των επαγγελματικών οχημάτων στους πεζόδρομους της πόλης από τις 9.30 πμ που είναι σήμερα στις 10.30 πμ. Ο λόγος είναι ότι: «τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης ανοίγουν το πρωί στις 9.00, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα είδη επιχειρήσεων, τα οποία χρειάζονται τροφοδοσία. Συνεπώς, είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους επαγγελματίες των μεταφορών και της τροφοδοσίας να κάνουν τη δουλειά τους το αργότερο μέχρι τις 9.30 το πρωί, όπως προβλέπει η άδεια που πρόκειται να τους χορηγήσετε».

Κοινωνική ευαισθησία

Η τραγική οικονομική κατάσταση πολλών συμπολιτών μας κινητοποιεί το Δήμο Τρίπολης και με πρωτοβουλία του πρόκειται να έρθει σε επαφή με τη ΔΕΗ, για να ζητήσει στοιχεία νοικοκυριών που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα ώστε να εξοφλήσει μέρος του χρέους και οι οικογένειες να κάνουν γιορτές στο φως και όχι στο σκοτάδι.

Εγκαίνια 4ου γυμνασίου

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της καινούργιας Σχολικής Μονάδας του πρώην Πειραματικού και νυν 4ου Γυμνασίου Τρίπολης που βρίσκεται στην οδό Αντιγόνης στην Τρίπολη. Οι νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν και προσφέρουν στους μαθητές έναν ποιοτικότερο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Οικολόγοι για κυνήγι

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικ. Πράσινων Πάνος Σουκαράς σχετικά με την διαμαρτυρία που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυνηγητικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου για τον περιορισμό του κυνηγιού, δήλωσε: «Η Πελοπόννησος υπέστη μία τεράστια οικολογική καταστροφή από τις φωτιές του 2007, από την οποία δεν έχει συνέλθει ακόμα. Μαζί με την χλωρίδα , υπέστη και σοβαρή ως ολοκληρωτική ζημιά η πανίδα της, με χιλιάδες ζώα να καίγονται ζωντανά. Πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ κυνηγών και Οικολόγων η φιλόζωων, θεωρώ ότι οι διάφορες κυνηγητικές ομοσπονδίες, θα έπρεπε να έχουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την επαναφορά της ζωής στην Πελοποννησιακή Ύπαιθρο, και όχι να διαμαρτύρονται γιατί τους εμποδίζουν να κυνηγήσουν τα ελάχιστα εναπομείναντα ζώα».

Χαμογελάτε

Η μητέρα του Διονύσου του πρεσβύτερου, αν και σε μεγάλη ηλικία, ζήτησε από τον γιό της να την παντρέψει. Εκείνος της απάντησε:

– Μπορεί ως τύραννος να παραβιάζω τους νόμους της πόλης, αλλά είναι αδύνατον να παραβιάσω τους νόμους της φύσης.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *