Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας «Πείτε στο μέσον σας, κομμένες οι άδειες»

εγκυκλιος πελλα κλικ στην εικόνα    Μπορεί οι Ελληνες εδώ και τρία χρόνια να σηκώνουν το ζυγό του Μνημονίου, κάποιοι όμως φαίνεται ότι συνεχίζουν να απολαμβάνουν το… παντεσπάνι τους ωσάν να ζούμε σε εποχές προ κρίσης. Ομως από τη… Σκύλλα και τη Χάρυβδη θα πρέπει πλέον να περνούν κάποιοι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας της Πέλλας, (Αριδαία, Σκύδρα, Αρνισσα) για να πάρουν άδεια, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Και αυτό διότι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας όπου ανήκουν, διαπίστωσε ότι κάποιοι υπάλληλοι όλο το χρόνο, μία μέρα εργάζονται και μία… κάθονται. Μάλιστα για να επιτύχουν το σκοπό τους συχνά πυκνά χρησιμοποιούν και πολιτικό μέσον με τις απαραίτητες τηλεφωνικές παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων. Το φαινόμενο εντείνεται τις περιόδους των εορτών.

Πρόκειται για… αμαρτωλές συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και εκπαιδευτικές άδειες που όλως τυχαίως λαμβάνονται μέσα στα Χριστούγεννα. Αποτέλεσμα είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να επωμίζονται το βάρος της εργασίας και να μετατρέπονται σε… πληβείοι της υπόθεσης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά και για να πάψουν να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, Αλέξανδρος Βουδρισλής, απέστειλε τελεσίγραφο έγγραφο πασπαλισμένο με τη δέουσα ειρωνεία προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας που εποπτεύει και με το οποίο τους καθιστά σαφές ότι απαγορεύονται οι συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και οι άλλες παρόμοιες άδειες πλην των κανονικών που ούτως ή άλλως αφαιρούνται από αυτές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Δεν παραλείπει να τους… «συστήσει» ότι όποιοι πάρουν αναρρωτική άδεια θα πρέπει να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Εδεσσας για να «διαφυλαχτεί η υγεία τους»!

Ο αναπληρωτής διοικητής, στο ίδιο ύφος, που έχει προκαλέσει την μήνιν των εργαζομένων, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι όποιος θελήσει να βάλει πολιτικό παράγοντα να… μεσολαβήσει, να τον ενημερώσει ότι θα πάρει αρνητική απάντηση.

«Παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα το προσωπικό σας», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας και συμπληρώνει, «ώστε να απευθυνθούν εγκαίρως στους πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κάνουν εξωθεσμική παρέμβαση, ώστε να λάβουν εγκαίρως (οι πολιτικοί παράγοντες) την αρνητική απάντηση από τον αν. διοικητή, για να μην υπάρχουν προστριβές και παρεξηγήσεις κατά τις γιορτινές μέρες».

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς ο αναπληρωτής διοικητής δείχνει μάλλον μεγαλύτερη… κατανόηση, καθώς σημειώνει πως αν βγουν οι εφημερίες μπορούν κανονικά να τους χορηγούνται άδειες.

Ο κ. Βουδρισλής δήλωσε στην «Ε» χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν ακόμη και 100 μέρες άδεια ετησίως όταν οι ωφέλιμες μέρες του Δημοσίου είναι περίπου 220.

»Οι δικαιολογίες που βρίσκουν είναι ο συνδικαλισμός, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα συνέδρια αλλά και οι αρρώστιες. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στο Νοσοκομείο της Πέλλας σηκώνουν όλο το βάρος και είναι εξαντλημένοι πλήρως. Η δημοφιλής τακτική τους είναι να βάζουν τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και βουλευτές να τηλεφωνούν για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους».

Δήμητρα Ευθυμιάδου

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=402331

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *