Γεωργιάδης. «Δεν εξαιρούνται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα»

γεωργιαδηςΤη σταθερή θέση του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει χαρτί που να εξαιρεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ. Η απάντηση είναι όχι και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δεν δέχτηκαν», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση».

«Ως υπουργείο τους καλέσαμε σε διάλογο, δώσαμε ένα μήνα μορατόριουμ για να γίνει ο διάλογος με καθαρά χαρτιά, τους είπαμε αυτοί που είναι πάνω από κάποια ηλικία να τους κρατήσουμε για να μην βρεθούν οι άνθρωποι ξαφνικά σε δυσκολίες. Όλα αυτά απερρίφθησαν από τους συνδικαλιστές οι οποίοι αρνήθηκαν ακόμη και να στείλουν γιατρούς στα ΚΕΠΑ, με μοναδικό αίτημα να υπογραφεί από το υπουργείο ένα χαρτί που να τους εξαιρεί από το νόμο», σημείωσε και πρόσθεσε: «εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση».

Επισήμανε τέλος πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε δεν ισχύουν οι προτάσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *