Νέα…προσωρινή λύση για γιατρό στη Γαύδο

γαυδοςΣε ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης αναφέρεται ότι “οι θέσεις των ιατρών του διθέσιου Περιφερειακού Ιατρείου της Γαύδου έχουν προκηρυχθεί κατ επανάληψη και έχουν αποβεί άγονες.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης ακολούθως της επικοινωνίας που είχε με το Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με το Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη, μερίμνησαν ώστε να δοθεί λύση στην κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών αναγκών παροχής υπηρεσιών υγείας που σημειώνονται στο ακριτικό νησί.

Από αύριο 4 Δεκέμβριου 2013 έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2014, τις ανάγκες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Π.Ι. Γαύδου σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει συνταχθεί, θα καλύπτουν ιατροί του Κέντρου Υγείας Βάμου.

Την ευθύνη παρακολούθησης του προγράμματος θα έχει ο Διευθυντής του Κ.Υ. Βάμου, ενώ ο γιατρός ο οποίος θα βρίσκεται σε υπηρεσία στο νησί σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αναμένει τον αντικαταστάτη του για να αναχωρήσει.

Σε περίπτωση τοποθέτησης αγροτικού ιατρού στο Π.Ι. Γαύδου παύει η ισχύς της σχετικής απόφασης και ως εκ τούτου η υποχρέωση κάλυψης του Π.Ι. Γαύδου από το Κ.Υ. Βάμου.

http://www.cretalive.gr/crete/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *