Νέα από Αρκαδία. Ακομμάτιστες υποψηφιότητες

ARKADIA18-150x15017Αρχισαν σιγά σιγά οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα ζητήσουν την ψήφο μας και στα οποία εμπιστευτούμε τη διοίκηση των δήμων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου. Ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ανακοίνωσε τη πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία ως ανεξάρτητος αλλά τα κόμματα εξουσίας του Κοινοβουλίου σκέπτονται, το καθένα χωριστά, τη χρισμοδότηση δικών τους υποψηφίων. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα δηλαδή. Σαν τον παλιό … κακό καιρό. Λες και δεν συνέβησαν οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που έφεραν τα πάνω κάτω στην πολιτική και οικονομική μας ζωή. Λες και δεν ξέρουμε τι απέδωσαν οι κομματικές υποψηφιότητες. Πού μας οδήγησαν τα χρίσματα και τα επιχρίσματα των κομματικών υποψηφίων.

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τα δυο μεγάλα κόμματα βλέπουν καχύποπτα ή εχθρικά τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες είναι ότι αυτές χαλάνε τη σούπα. Διότι δεν ασκούν πολιτική για τις κάμερες, αλλά για τους πολίτες. Δεν κρύβονται πίσω από τις ευθύνες των προκατόχων τους ή της κυβέρνησης, αλλά πέφτουν στη φωτιά αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Δεν τρώνε τις ώρες τους στα τηλεπαράθυρα καταγγέλλοντας την έλλειψη πόρων, αλλά χρησιμοποιούν τους πόρους που έχουν για να αναπτύξει κοινωνικές υποδομές και να βοηθήσουν τους αδύναμους. Δεν κλείνουν την πόλη στα ερεθίσματα, τις τάσεις, τις προκλήσεις – τις ανοίγουν. Το κομματικό συμφέρον πάνω από όλα.

Αυτό ας έχουν υπόψη τους όλοι όσοι θα επιχειρήσουν να μας καπελώσουν κομματικά στο δήμο της Τρίπολης και στους άλλους δήμους της Αρκαδίας στις επόμενες εκλογές. Εκλογές κατά τις οποίες, πέρα από το έργο των δημάρχων θα κριθεί και η ικανότητα που έχουν επιδείξει στο να συμμαζέψουν τα οικονομικά, να περιστείλουν τη διαφθορά, να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο προστασίας των αναξιοπαθούντων, αναπτύσσοντας κοινωνικό παντοπωλείο και άλλες κοινωνικές δομές, να προσφέρουν κάποια θαλπωρή στους αστέγους, να βελτιώσουν κυρίως την εικόνα της πόλης από πλευράς καθαριότητας και να ορθώνουν με περισσή αξιοπρέπεια το ανάστημά τους απέναντι στον λαϊκισμό, που επιτρέπει την κυριαρχία της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού των καταστηματαρχών στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και της ηχορύπανσης . Μεγάλο και καταλυτικό ρόλο αυτή τη φορά θα είναι η κοινωνία των πολιτών. Αϋλη όπως πάντα, κάπως απροσδιόριστη, θα έχει ωστόσο σημαίνοντα ρόλο με μεγάλες εκπλήξεις στην εκλογική αναμέτρηση.

Ιατρικός εξοπλισμός σε αχρησία

Καιρός ήταν κι έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Μιλάμε για το εξώδικο που απέστειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας προς το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, την 6η Υ.ΠΕ, και σε κάθε υπεύθυνο που εμπλέκεται στην σχετική διαδικασία. Ο λόγος για «τον ιατρικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας και υψηλής τεχνολογίας, άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως: Μηχάνημα Οστικής Πυκνότητας, Ορθοπεδική Χειρουργική Τράπεζα, Χειρουργική Τράπεζα, Ουρολογική Χειρουργική Τράπεζα, Στήλες Αερίων Χειρουργού, Στήλες Αερίων Αναισθησιολόγου, Ακτινοσκοπικό Carm, Ενδοσκοπικός Ουρολογικός Πύργος, Βρογχοσκόπιο Σύστημα, Αρθροσκοπικός Πύργος, Λαπαροσκοπικός Πύργος, Συσκευή Αυτομετάγγισης κλπ. ο οποίος παραμένει στις αποθήκες του Νοσοκομείου επί σειρά ετών σε πλήρη αχρησία, κάτι που αποβαίνει εις βάρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου και του συμφέροντος των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας». Με το παραπάνω εξώδικο ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται εντόνως καλεί άμεσα και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τις παραπάνω υπηρεσίες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προς παραλαβή και θέση σε λειτουργία των μηχανημάτων που «σαπίζουν» σε πλήρη αχρησία στις αποθήκες του Νοσοκομείου. Διαφορετικά το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ζημία του Νοσοκομείου.

ΙΕΚ Στεμνίτσας

Εγκαίνια με αγιασμό έκανε το νεοσύστατο ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοϊας στο κτίριο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι. Μετά το οριστικό κλείσιμο της Σχολής το περασμένο καλοκαίρι, τη θέση της πήρε το ΙΕΚ που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και θα λειτουργεί με 2 τμήματα από όπου οι απόφοιτοι θα βγαίνουν με τις ειδικότητες του Τεχνικού Χειροποίητου Κοσμήματος – Σχεδιασμού Κοσμήματος και Τεχνικού Παραγωγής Κοσμήματος, ενώ η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) θα έχει ένα τμήμα, αυτό του Τεχνικού Αργυροχρυσοχοΐας . Στα εγκαίνια παρέστη ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Αδριανός, ο οποίος παρενέβη για να μην κλείσει η σχολή, αλλά να λειτουργήσει ως ΙΕΚ., άσχετα αν οι εργαζόμενοι της Σχολής πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια, απολυόμενοι.

Πρόεδρος ΝΟΔΕ

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, ανεδείχθη την περασμένη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 ο κ. Τίμος Κατσίπος, πρόεδρος νομικού προσώπου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας. Ο κ. Κατσίπος εξελέγη με 54 ψήφων έναντι του κ. Βασίλη Σαλάκου ο οποίος έλαβε 32 ψήφους.

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση του υπουργού υγείας για την αποδοχή της δωρεάς Γκουντάνη, ύψους 500 χιλ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί αιμοδυναμικό εργαστήριο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, γεγονός τεράστιας σημασίας για την αναβάθμισή του. Τούτο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιοτικού Ελέγχου και σύμβουλος του υπουργού Υγείας Π. Βαλασόπουλος προς την κ. Γκουντάνη μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Υπουργού, για την μέχρι τώρα προσφορά της, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση της αποδοχής της προσφοράς.

Σπάρτη – Ρωσία με αγάπη

Τα αγροτικά προϊόντα της Σπάρτης μπαίνουν στο… κάδρο των ενδιαφερόντων του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανέφερε ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα, Ευγένιος Γιουρκόφ, σε πρόσφατη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, η επίσκεψή του Ρώσου Προέδρου αναμένεται να γίνει την ερχόμενη άνοιξη, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύντομα τα λακωνικά αγροτικά προϊόντα θα είναι στα ράφια της Ρωσίας και πως η αδελφοποίηση με την Περιφέρεια Vladimir θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα. Κατά το δήμαρχο Σπάρτης κ. Αργειτάκο, η επικείμενη επίσκεψη του κ. Πούτιν είναι πολύ καλός οιωνός και βασικός παράγοντας, για την ουσιαστική συνεργασία με τη Ρωσία.

Εμπορία Ανθρώπων

Σήμερα Τρίτη 03 Δεκεμβρίου η “1109” Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Τρίπολη και ώρα 9:00-13:00.

Εκτός ωραρίου οι ΓΣ

Οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός χρόνου απασχόλησης. Τη ρητή αυτή εντολή δίνει εγγράφως στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, επικαλούμενος το συμφέρον των μαθητών, την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 3 του Ν. 1264/1982, ( ΦΕΚ 79 τ. Α΄ ),που ορίζουν:

« Οι τακτικές ή έκτακτες Συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης…..».

Χαμογελάτε

– Γιατρέ, κάθε βράδυ βλέπω το ίδιο όνειρο, ποντίκια να παίζουν ποδόσφαιρο.

– Πάρε αυτά τα φάρμακα σήμερα το βράδυ…πριν κοιμηθείς και αύριο θα είσαι καλά.

– Να τα πάρω από αύριο, γιατί σήμερα έχουν τελικό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *