Παναρκαδικό Νοσοκομείο. «Θα αποδοθούν ευθύνες για τα έργα στο Νοσοκομείο και θα έχουν ονοματεπώνυμο»!

Παναρκαδικό ΝοσοκομειοΤον Αύγουστο του 2013 η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης των έργων του Νοσοκομείου και των κακοτεχνιών που έχουν παρατηρηθεί. Ο Υπουργός απάντησε ότι με επιστολή του ζήτησε από την ελεγκτική εταιρεία Mazars που εκτελεί τον εσωτερικό έλεγχο του Νοσοκομείου , μέχρι 15 Σεπτεμβρίου να έχει κοινοποιήσει σχετική έκθεση.

Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο βλέπουμε μια έντονη κινητικότητα προς στην κατεύθυνση της άμεσης ολοκλήρωσης των εργασιών που τελούν σε εκκρεμότητα. Συγκεκριμένα, βλέπουμε την προσπάθεια της αιρετής Περιφέρειας να κλείσουν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος και ως εκ τούτου, πάρθηκε η απόφαση 51/2013 (αρ. αποφ. 1913) στην οικονομική επιτροπή για την «άρση της διάλυσης» της εργολαβίας «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ», που είχε σταματήσει με την αίτηση διάλυσης από 30-05-2011, δύο μήνες προτού οι αρμόδιες υπηρεσίες περιέλθουν στην αιρετή περιφέρεια, την 01-07-2011.

Με την άρση της διάλυσης της εργολαβίας, η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου αφενός να παραληφθεί το έργο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου (αποκλειστική προθεσμία παραλαβής των ημιτελών έργων από το προηγούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα) και αφετέρου να επιλύσει σοβαρότατα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν, με στόχο να μην καταλογιστούν στον κύριο του έργου που είναι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο τα 15 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

Το Ελληνικό Δημόσιο πόσα χρήματα έβαλε; Το έργο ήταν συγχρηματοδοτούμενο.

Είναι σαφές πως μια τέτοια δυσμενέστατη εξέλιξη θα δημιουργούσε συνθήκες οικονομικής θνησιγένειας για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε ότι υπήρξε πρόβλημα με τις εργασίες και ευθύνη μας ήταν και είναι να τις παραδώσουμε ολοκληρωμένες, έτσι βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεμπλοκάρουν οι διαχειριστικές διαδικασίες, γιατί αλλιώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να επιστραφούν τα χρήματα πίσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τότε θα επιβαρύνονταν οι πολίτες”, πρόσθεσε.

Ξεμπλοκάρεται το έργο και είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε ώστε να ολοκληρωθεί, είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το λόγο που επιλέχτηκε η συγκεκριμένη περίοδος ώστε να έρθει ξανά το θέμα στην επιφάνεια, μιας και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έργο που μετρά πάνω από 10 χρόνια, η Ν. Νικολάκου υποστήριξε ότι ήταν η πολιτική βούληση της περιφέρειας και ότι έγινε αποδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τη διαχειριστική αρχή. Αναφέρθηκε δε και στις μεγάλες ευθύνες που θα αποδοθούν και υπάρχουν σε όλα τα στάδια του έργου.

Μίλησε επίσης για χρόνια παθογένεια του συγκεκριμένου έργου και ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή διενεργούνται σε βάθος έρευνες, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και μάλιστα με ονοματεπώνυμο, για να γνωρίζουν οι πολίτες που πήγαν τα χρήματα.

Η ανάδοχος εταιρία αποδέχτηκε τη ματαίωση διάλυσης της εργολαβίας και ήδη έχουν ξεκινήσει συμπληρωματικές εργασίες, συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά πράγματα και πριν από εμάς.

Για να δούμε , τι θα δούμε; Πολύ θα μας ενδιέφερε η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας Mazars

η οποία φαίνετε κινητοποίησε πολύ κόσμο. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία γνωρίζει κατι σχετικό; Ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του ελέγχου; Γιατί έχω την εντύπωση, πως οχι. Δεν θα έπρεπε;

Πήρα στοιχεία από. http://kalimera-arkadia.gr/

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *