Μέσα στο Δεκέμβριο θα ολοκληρωθούν τα έργα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Παναρκαδικό ΝοσοκομειοΣχετικά με τις εργασίες που εκτελούνται αυτήν την στιγμή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζεται στην κατεύθυνση της άμεσης ολοκλήρωσης των εργασιών που τελούν σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια της αιρετής Περιφέρειας να κλείσουν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος, πάρθηκε η απόφαση 51/2013 (αρ. αποφ. 1913) στην οικονομική επιτροπή για την «άρση της διάλυσης» της εργολαβίας «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ», που είχε σταματήσει με την αίτηση διάλυσης από 30-05-2011, δύο μήνες προτού οι αρμόδιες υπηρεσίες περιέλθουν στην αιρετή περιφέρεια, την 01-07-2011.

Με την άρση της διάλυσης της εργολαβίας, η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου αφενός να παραληφθεί το έργο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου (αποκλειστική προθεσμία παραλαβής των ημιτελών έργων από το προηγούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα) και αφετέρου να επιλύσει σοβαρότατα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν, με στόχο να μην καταλογιστούν στον κύριο του έργου που είναι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο τα 15 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

Είναι σαφές πως μια τέτοια δυσμενέστατη εξέλιξη θα δημιουργούσε συνθήκες οικονομικής θνησιγένειας για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μετά την απόφαση αυτή έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που εντός του Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και το έργο θα κλείσει, με στόχο πάντοτε την αναβάθμιση των υποδομών υγείας και στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο.

Σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες, μετά τις βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εισροή υδάτων στο κτίριο των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (ΤΕΠ), καθώς στον Μαγνητικό Τομογράφο, κάνουμε γνωστό τα εξής :

• Το κτήριο αυτό περαιώθηκε στις 31/01/2000 και παραδόθηκε οριστικά με την απόφαση 432/19-02-2004 και επομένως δεν έχει σχέση με την εργολαβία που εκκρεμεί.

• Κλιμάκιο της Υπηρεσίας που συσκέφθηκε από την πρώτη στιγμή με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, έπειτα από κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας, για την όσο το δυνατόν καλλίτερη συνεργασία και κατανοώντας την επείγουσα ανάγκη προστασίας του Μαγνητικού Τομογράφου, διαβεβαίωσε ότι εντός επτά ημερών (του καιρού επιτρέποντος), θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, στεγάνωσης για την προστασία του Μαγνητικού Τομογράφου, μέσα από την υπάρχουσα εργολαβία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγρυπνεί προκειμένου να συνδράμει σε καταστάσεις ανάγκης, ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες που οι καταστάσεις δεν εμπίπτουν στον δικό της κύκλο αρμοδιοτήτων.

http://www.arcadiaportal.gr/news/mesa-sto-dekembrio-tha-oloklirothoun-ta-erga-sto-panarkadiko-nosokomeio-tripolis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *