Γεωργιάδης: Δέχτηκα πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους να αποσύρω την τροπολογία

γεωργ. τσιπρ.Για πιέσεις που δέχθηκε από φαρμακοβιομήχανους, ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στην πλευρά τους, αφού το βασικό επιχείρημά του, για να μην ψηφίσει τη ρύθμιση, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι. Ο υπουργός Υγείας έκανε αυτήν την αναφορά, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία είπε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία “Γεωργιάδα” όμως εμείς αυτό που ξέρουμε είναι η κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία και το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι την προωθείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που σας υπαγορεύει η τρόικα».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, το να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. «Άρα εσείς, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς, θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε περισσότερο τις αγωνίες και το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό, κάπου στην πορεία, το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά – όπως είπε – «θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει λίγο καθαρότερα».

 

«Εγώ θα επιμείνω. Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί από φαρμακοβιομήχανους. Σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της “Πράσινης” του “Σαββάτου”» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς την ερωτώσα βουλευτή σημείωσε: «Θα σας συνοδεύει μια ζωή αν ψηφίσετε “όχι” στην τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι».

 

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ανέφερε ότι δεν ισχύει το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πως θα χάσουν λεφτά οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, διευκρίνισε ότι η μείωση της δαπάνης που προσδοκά το υπουργείο να έχει, είναι τα ¾ (τρία τέταρτα) από ξένες φαρμακοβιομηχανίες και μόνο το ¼ (ένα τέταρτο) από την ελληνική, δηλαδή από το κομμάτι που αφορά τα γενόσημα. «Το να είναι οι τιμές στην Ελλάδα παρόμοιες με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί γιατί δεν το έχουμε κάνει τόσα χρόνια, όχι να μας λέει να μην το κάνουμε εκπροσωπώντας εδώ τη βιομηχανία» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πρόθυμος, εάν τον καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον ενημερώσει ως προς την στάθμιση της τροπολογίας. «Να σας την εξηγήσω τη ρύθμιση, γραμμή – γραμμή, για να καταλάβετε ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ή δεν τα έχετε καταλάβει καλά ή κάποιοι σας έχουν παραπληροφορήσει» είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος προς την κ. Κατριβάνου κατέληξε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο “όχι” όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63924301

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *