Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

942a75_24-10-2013, Δηλώσεις Α. ΓεωργιάδηΕΡ. ΔΗΜ: Για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο. Πιστεύω ότι έχουν σπεύσει οι γιατροί να κάνουν μια απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο. Έχω πει ότι μόλις μου δοθεί το σχέδιο, θα καλέσω τους γιατρούς να κάνουμε διάλογο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Καλό είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο γίνεται πιο γρήγορα».

ΕΡ. ΔΗΜ: Ενδείξεις για την επιτυχία -η μη- της κινητοποίησης που ξεκίνησαν σήμερα, υπάρχουν στο Υπουργείο;

«Δεν έχω το ακριβές νούμερο αυτή τη στιγμή. Απ΄ ό,τι γνωρίζω από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανα, δεν έχει μεγάλη επιτυχία. Παρά ταύτα θα σας δώσω και το ακριβές ποσοστό στην πορεία της ημέρας».

ΕΡ. ΔΗΜ: Κάποια δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο αναφέρουν ότι υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν πετρέλαιο.

«Δεν ισχύει αυτό. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων γίνεται κανονικά και είμαστε πλήρως εντός των προϋπολογισμών τους και εντός των στόχων. Για την ακρίβεια θα πάμε και λίγο καλύτερα απ΄ ό,τι αναμέναμε».

ΕΡ. ΔΗΜ: Κύριε Υπουργέ, το πρωί υπήρχε μια έντονη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Αναφερθήκατε σε συγκεκριμένη εφημερίδα και συγκεκριμένη πολιτική παράταξη με επίκεντρο των θέμα των φαρμάκων.

«Ακούστε. Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει τεράστιο πολιτικό θέμα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» παρουσιάζει κατά δήλωση του διευθυντού του, διαφημίσεις πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών. Εγώ δεν ξέρω πόσο είναι το ποσό, μπορεί να είναι ένα ευρώ. Όμως, την ίδια στιγμή που γίνεται αυτό -άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με αυτές τις εταιρίες- έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και καταψηφίζει την τροπολογία για να μειώσουμε τις τιμές των φαρμάκων. Θέλω να τονίσω εδώ ότι μειώνουμε τις τιμές όλων των φαρμάκων. Και των πολυεθνικών και των ελληνικών. Όλων των φαρμάκων που είναι σε ένα φαρμακείο. Άλλα μειώνονται λίγο, άλλα περισσότερο, άλλα πάρα πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά υποστηρίζει μια πολιτική θέση που λέει το εξής: θέλω να προστατεύσω τα κέρδη των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων. Εγώ δεν είχα ακούσει μέχρι σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, σε κανέναν κλάδο της οικονομίας μας, να θέλει να προστατεύσει τα κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών, κατασκευαστών, εργολάβων ή ό,τι άλλο. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι θέλει να προασπίσει ειδικά τα κέρδη των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων. Αυτό είναι τεράστιο πολιτικό θέμα και πρέπει να μας απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί».

ΕΡ. ΔΗΜ: Πως θα το χειριστείτε αυτό; Αυτή τη στιγμή κάνετε μια σοβαρότατη νύξη, ότι ενδεχομένως υπάρχει ένας υπαινιγμός…

«Δεν υπάρχει καμία νύξη. Ο ορισμός της διαπλοκής είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ο ορισμός της διαπλοκής. Ο κομματικός, ο ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ ραδιοφωνικός σταθμός έχει επισήμως σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ψηφίζει να μην μειώσουμε τις τιμές στα φάρμακα. Με συγχωρείτε, αλλά αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή ποιο είναι; Φαντάζομαι να μην έχουν το θράσος να ξαναμιλήσουν για διαπλοκή στη Βουλή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *