Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου.Στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αιγίου

αιγιοΟ Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αιγίου (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αιγίου) που συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Η κατεδάφιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καταργεί πλέον την πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες δομές Υγείας

Το ιατρικό σώμα δεν είναι αντίθετο σε κάθε είδους μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, αρκεί αυτή η μεταρρύθμιση να είναι σε όφελος του κάθε κατοίκου αυτής της χώρας.

Ο αποκλεισμός του ανασφάλιστου από κάθε δημόσια δομή δεν είναι μεταρρύθμιση που πρέπει να στηρίξουμε, ούτε βέβαια το κλείσιμο πολυϊατρείων και Κέντρων Υγείας με την απόλυση 2000 ειδικών γιατρών αλλά και κινητικότητα και διαθεσιμότητα όλων των υπολοίπων υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Η ανθρωπιστική κρίση θα γιγαντωθεί με τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην υγεία, με αποτελέσματα που ήδη έχουν φανεί. Το μεν πρώτο με την μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, το δε δεύτερο με την επανεμφάνιση νόσων που θεωρούσαμε ότι είχαν εξαφανιστεί.

Ο ΙΣ Αιγίου καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ Αιγίου, καθώς και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία τους, ενημερώνοντας και όλη την τοπική κοινωνία για το που οδηγούμαστε.

Ο ΙΣ Αιγίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αγωνίζεται για την διατήρηση των υπαρχουσών δημόσιων δομών υγείας, και την αναβάθμισή τους, στα πλαίσια ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

 

Αίγιο 25.11.13

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου

 

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

Σ. Κοίλιας                                                                   Α. Υφαντή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *