Υπό διάλυση η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Αγρίνιο

μεθ αγρινιο  Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου Αγρινίου, ξεκίνησε τη λειτουργία της στο νέο νοσοκομείο από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και μάλιστα με μηχανήματα που έλειπαν από την παλιά μονάδα.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όμως είναι η έλλειψη προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού.

κλικ στις εικονες

Αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ Αγρινίου ενώ έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύσει 12 ασθενείς, λειτουργεί μόνο 5 κρεβάτια και αυτά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που απόμειναν και του νοσηλευτικού προσωπικού που κι αυτό είναι κουτσουρεμένο. Για παράδειγμα για κάθε κρεβάτι στη ΜΕΘ απαιτούνται 4 νοσηλευτές και ανάλογο βοηθητικό προσωπικό, νοσοκόμες, βοηθοί θαλάμου, φυσικοθεραπευτές και άλλοι τους οποίους το νοσοκομείο Αγρινίου δεν διαθέτει.Το αίτημα από τον Διευθυντή της κλινικής κ. Γκιάφη έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ΚΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο, έστω και με νοσηλευτές με ετήσια η εξάμηνη σύμβαση που δίνει το ΚΕΛΠΝΟ ή από οπουδήποτε αρκεί η ΜΕΘ να εξοπλιστεί με νοσηλευτικό προσωπικό.

Πέρα όμως από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΜΕΘ με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχει τραγική πλέον έλλειψη γιατρών. Μέχρι πρότινος υπήρχαν στη ΜΕΘ 4 ειδικευμένοι γιατροί με την ειδικότητα της εντατικής ιατρικής πέρα από τη βασική ειδικότητα.Από το 2009 μέχρι το 2010 η ΜΕΘ είχε 3 χειρουργούς, μεθ αγρ1 αναισθησιολόγο , 1 πνευμονολόγο, 1 καρδιολόγο. Η μια χειρουργός αποσπάστηκε στο Μεσολόγγι και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει να πάει στην Κόρινθο. Η αναισθησιολόγος πήρε θέση στην Αθήνα και έφυγε από τη ΜΕΘ κάτι που συνέβη και με τον πνευμονολόγο που πήρε και αυτός θέση στην Άρτα και αποχώρησε. Οι αποχωρήσεις συνεχίστηκαν και έφυγε με τη σειρά του από τη ΜΕΘ και ο καρδιολόγος ο οποίος πήρε θέση στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου. Τη θέση της αναισθησιολόγου που αποχώρησε πήρε ένας γιατρός ο οποίος όμως αποφάσισε όπως λέγεται να παραιτηθεί την 1η Νοεμβρίου και η θέση του νεκρώνεται σύμφωνα με το νόμο.Πλέον οι δυο χειρουργοί που έμειναν στη μονάδα κάνουν 12 εφημερίες ο Διευθυντής και 10 εφημερίες ο έτερος χειρουργός.

Ο πνευμονολόγος που έρχεται από την Πάτρα κάνει μόνο δυο εφημερίες ενώ η γιατρός που ζήτησε και πήρε απόσπαση στο Μεσολόγγι κάνει στη ΜΕΘ μόνο 6 εφημερίες.

Στη μονάδα δεν υπάρχουν επίσης βοηθοί ενώ στη νέα προκήρυξη δεν προκηρύχθηκε θέση επικουρικού γιατρού ΜΕΘ. Προκηρύχθηκε μόνο θέση καρδιολόγου.Στα όρια του είναι και το νοσηλευτικό προσωπικό που δεν μπορεί λόγω των ελλείψεων να πάρουν τις άδεις που του χρωστούν και διαμαρτύρονται πλέον όχι μόνο για κούραση αλλά για εξάντληση των δυνάμεων τους.

Η ΜΕΘ που φτιάχτηκε για να λειτουργήσει με 12 κρεβάτια λειτουργεί μόνο με 4 την ώρα που έχει στελεχωθεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και μπορεί να καλύψει ανθρώπους που την έχουν άμεση ανάγκη. Είναι θέμα χρόμεθ αγρ.νου η αλλαγή της διοίκησης στο νοσοκομείο Αγρίνιου. Τη θέση του κ. Δημητρογιάννη έχει πάρει ο κ. Βλάχος ο οποίος αναμένεται πολύ σύντομα. Ίσως και μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Ο νέος διοικητής καλείται να λύσει πολλά προβλήματα στο νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτό όμως που προέχει είναι ίσως η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στη ΜΕΘ η οποία πλέον υπολειτουργεί με ότι κι αν αυτό σημαίνει…

http://agrinionet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6538:a&catid=78:diatrofi&Itemid=392

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *