ΕΣΑμεΑ «Απαράδεκτη» η απόφαση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία

ασεαμεαΤην αντίθεσή της εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία «στην αιφνίδια, απαράδεκτη και αδιανόητη» απόφαση του υπουργού Υγείας να τεθούν σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι στα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει η συνομοσπονδία με ανακοίνωσή της και ζητά παρέμβαση του Πρωθυπουργού, για ακύρωση της απόφασης. «Οι λογικές Μεσαίωνα δεν θα περάσουν», λέει και προειδοποιεί για προσφυγές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ

 

«Η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η συνακόλουθη απόφαση ότι οι πάσχοντες θα μεταφερθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων, επειδή κλείνουν τμήματα είναι απαράδεκτη και αδιανόητη.

 

» Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Να πάρουν θέση τώρα η Βουλή, ο Συνήγορος του Πολίτη, να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών.

 

» Ο υπουργός Υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του τώρα. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης.

 

» Η ΕΣΑμεΑ διατρανώνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι λογικές Μεσαίωνα το 2013 δεν θα περάσουν.

 

» Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων.

 

«Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας άνθρωπος δεν είναι “αριθμός” που περισσεύει, ελέω Μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *