Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας

κεθεαH εξάρτηση από ουσίες επιβαρύνει σοβαρά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Η φροντίδα της υγείας αποτελεί βασικό μέλημα του ΚΕΘΕΑ από την πρώτη στιγμή που τα άτομα με προβλήματα εξαρτήσεων θα προσεγγίσουν τα προγράμματά του. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο με στόχο την συνολική παρέμβαση στην εξάρτηση και στα ψυχικά προβλήματα που συνδέονται με αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του ψυχοδιαγνωστικού κέντρου του ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας απευθύνονται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα σε συνδυασμό με τις εξαρτήσεις (φέρουν δηλαδή διπλή διάγνωση) και την εξάρτηση από το

αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Κατά αυτόν τον τρόπο προσφέρεται φροντίδα σε ανθρώπους που είτε ανέπτυξαν ψυχικά προβλήματα μετά την έναρξη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, είτε η ψυχική τους νόσος επιβαρύνθηκε λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους συνολικά. Επιπλέον δίνεται βάρος στις λεγόμενες νόμιμες εξαρτήσεις (αλκοόλ, τζόγος, ίντερνετ) οι οποίες τείνουν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Στο πολυδύναμο ψυχοδιαγνωστικό κέντρο του ΚΕΘΕΑ επιχειρούμε μια ολιστική προσέγγιση στις εξαρτήσεις και τη ψυχική νόσο σε μια εξειδικευμένη δομή, με στόχο τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών. Με την βοήθεια σας μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη συνολική βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.

Το ψυχοδιαγνωστικό κέντρο Υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *