Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Με 41 γιατρούς θα «ξεμείνει» η Μαγνησία

μαγνησια νοσοκΚαμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας εξαιτίας της αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εκτιμά ότι η Μαγνησία των 200.000 κατοίκων θα «μείνει» με 41 γιατρούς στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τη βαθιά του ανησυχία, για το επίπεδο της περίθαλψης που θα παρέχεται στους πολίτες από το «προϊόν» που θα προκύψει από αυτή την περιβόητη αναδιάρθρωση που επικαλείται το Υπουργείο Υγείας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ως απαύγασμα και των παρεμβάσεων που έγιναν στην τελευταία έκτακτη συνέλευση.

Ο Ι.Σ.Μ κάνει λόγο για «προσχηματικό και προαποφασισμένο διάλογο που επιχειρείται» υποστηρίζει ότι ουσιαστικά θα υπάρξει αποκλεισμός της πρόσβασης των ασθενών στην εξειδικευμένη γνώση και ότι η ιατρική γυρίζει στη δεκαετία του ‘60.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο στη Μαγνησία υπηρετούν 77 γιατροί στις μονάδες του τ ΙΚΑ, με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, όλοι πάνω από δεκαετία. Δεν υπάρχει πλαστικός χειρουργός ή αγγειοχειρουργός παρά μόνο βασικές ειδικότητες, που καθημερινά εξυπηρετούν πάνω από 25 ασθενείς ο καθένας, για να κρατηθεί σε βασικό επίπεδο η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σύμφωνα με το προκρινόμενο σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, θα παραμείνουν στην ΠΦΥ παθολόγοι, γενικοί γιατροί, παιδίατροι και πιθανά καρδιολόγοι, ψυχίατροι, γενικοί χειρουργοί και εργαστηριακοί. Εάν μάλιστα κριθεί ότι όλες οι ειδικότητες δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, διαρρέετε ότι 1.200 θα απολυθούν πάραυτα, 2.200 θα μπουν σε διαθεσιμότητα ( για 1.000 θέσεις ΠΑΑ στο ΕΣΥ που θα δημιουργηθούν), υπολογίζεται ότι αναλογικά στη Μαγνησία θα παραμείνουν 41 γιατροί για ένα πληθυσμό 200.000 κατοίκων και αυτό το βαπτίζετε πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Οι συνεχείς μεταλλάξεις που φθάνουν σε παραληρηματικό λόγο, του υπουργείου, για τις εργασιακές σχέσεις – απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δεν αποτελούν για τους Ιατρικούς συλλόγους μέρος του επικοινωνιακού σόου που έχει στηθεί, αλλά αιτία πολέμου των γιατρών και όλης της κοινωνίας με αυτές τις επιλογές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Τέλος, υπεραμύνεται του έργου που παρέχει ο ιατρικός κόσμος, υπογραμμίζοντας ότι εργάζεται με πενιχρές αμοιβές και απλήρωτες εφημερίες στα μισοδιαλυμένα νοσοκομεία, εξετάζει πολύ περισσότερους ασθενείς από ότι μπορεί στον ΕΟΠΥΥ και παρά ότι οδηγείται σε αφανισμό στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια με την στάση πληρωμών που έχει επιβληθεί, ωστόσο κρατάει σε καλό επίπεδο την υγεία του Ελληνα πολίτη ακόμη και στα κοινωνικά ιατρεία, εξυπηρετώντας τους 3.000.000 ανασφάλιστους πολίτες και προειδοποιεί με πανιατρικό μέτωπο με τους ασθενείς και τον ελληνικό λαό αντάμα απέναντι σε αυτές τις επιλογές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *