Συνάντηση Προέδρου ΙΣΑ με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ για τα θέματα που αφορούν τον θεράποντα γιατρό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ Δ. Λιντζέρη είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και ο Ταμίας του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος, για τα τρέχοντα θέματα του φαρμάκου και της συνταγογράφησης.

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ανέλυσε διεξοδικά την αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου, κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, ιδιαίτερα με αφορμή τα πρόσφατα πορίσματα της έρευνας του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει την Ελλάδα στην κορυφή της μικροβιακής αντοχής, πρωτοπόρο της Ευρώπης λόγω της χρήσης αντιβιοτικών χωρίς γιατρό. Επίσης ο κ. Πατούλης τόνισε κατηγορηματικά στον Πρόεδρο του ΕΟΦ την αναγκαιότητα τροποποίησης του κατάπτυστου νόμου Λοβέρδου για την συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η θεραπευτική ευθύνη του γιατρού δεν μπορεί να αλλάζει από τους λογιστές Υγείας και τους βοηθούς του φαρμακείου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από κοινού στην αναγκαιότητα της φαρμακοεπαγρύπνησης και της συμμετοχής όλων των γιατρών-μελών του ΙΣΑ σε αυτή, καθώς αποφασίστηκε να υπάρξει συμμετοχή του ΙΣΑ στην Επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ για την περεταίρω ευαισθητοποίηση των γιατρών της Αθήνας ως προς τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από έναν επιστημονικά πιστοποιημένο και τεκμηριωμένο τρόπο.

Από τη μεριά του ο κ. Λιντζέρης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του ΙΣΑ και υποσχέθηκε στον κ. Πατούλη ότι θα ξεκινήσει μια ενδελεχής και ουσιαστική συνεργασία για όλα τα θέματα του φαρμάκου που απασχολούν τον θεράποντα γιατρό.

patoylis λιντζεριςΤέλος, εξήρε την προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον ΣΦΕΕ για τη δημιουργία κοινωνικής τράπεζας φαρμάκων των εταιρειών-μελών του, δηλώνοντας ότι ο ΕΟΦ θα είναι αρωγός και υποστηρικτής στο έργο αυτό και θα στηρίξει τη συνέχισή του προς την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων ανασφάλιστου πληθυσμού μέσα από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *