Νέα από Αρκαδία. Η εξάντληση των πολιτών δεν έχει όριο

ARKADIA18-150x15017Δεν ξέρουμε αν όλοι μπορούμε να μπούμε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και να νοιώσουμε την αγωνία του να μαζέψει τα απαραίτητα έσοδα για να κλείσει τις τρύπες του προϋπολογισμού, δημιουργώντας ένα πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με την υποχρέωση που απορρέει από το μνημόνιο που υπογράψαμε. Όμως θεωρούμε αδιανόητο να αγωνίζεται αυτόν τον αγώνα και να μην αναζητεί τους υπευθύνους για τη δημιουργία των ελλειμμάτων. Ποιοι ευθύνονται, για παράδειγμα, για τις χιλιάδες τρύπες στο ενιαίο μισθολόγιο, που πέραν της οικονομικής αιμορραγίας, διαιωνίζουν ένα καθεστώς όπου οι περισσότερο διαπλεκόμενοι, οι πιο ισχυρές ομάδες πίεσης πληρώνουν λιγότερο την κρίση από τους πιο αδύναμους. Ποιοι ευθύνονται για το ότι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα οι της λίστας Λαγκάρντ αλλά και όσοι διαπιστωμένα έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να καλούνται για μια φορά ακόμα τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τα σπασμένα. Πώς γίνεται ακόμα εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου να ζουν και να βασιλεύουν, και την ίδια ώρα να καταφεύγει η κυβέρνηση σε οριζόντιες περικοπές επί δικαίους και αδίκους για να τηρήσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της απέναντι στην τρόικα;

Δε λέμε, λογική και κοινωνικά δίκαιη είναι η φορολόγηση του συγκεντρωμένου πλούτου και της ακίνητης περιουσίας. Όμως με ποια κριτήρια και κάτω από ποιες συνθήκες όλα αυτά; Επί δεκαετίες, με τη συνενοχή και των κυβερνήσεων, οι Έλληνες είχαν θεωρήσει ως σίγουρη τοποθέτηση τα ακίνητα, για να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες τους επειδή οι περισσότερες συντάξεις ήταν αναιμικές. Τώρα κόβονται οι συντάξεις και οι μισθοί ενώ καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν φόρους, με εισοδήματα που δεν υπάρχουν, για περιουσίες που είτε είναι αδρανείς – βλέπε οικόπεδα – είτε αποδίδουν ελάχιστα. Έχουν αντιληφθεί στο υπουργείο Οικονομικών ότι επί τρία χρόνια τώρα έχουμε πληρώσει για φόρο ακινήτων πολύ περισσότερα από όσο πληρώνουμε για φόρο εισοδήματος; Όσα αποθέματα πλούτου και αν υπήρχαν, είναι προφανές ότι εξαντλούνται. Και μαζί τους εξαντλούνται και οι δυνατότητες της κυβέρνησης να εισπράξει αυτά που διεκδικεί…Αλλά εξαντλείται και η αντοχή των πολιτών που πλέον καθίστανται αδύναμοι και ανήμποροι για τα στοιχειώδη της διαβίωσής τους. Και είναι αυτό το τελευταίο το πλέον σοβαρό πρόβλημα που ξεπερνά κατά πολύ τις όποιες φοροδοτικές ανάγκες και δεσμεύσεις…

Αναβάθμιση υπηρεσιών

Με την παρουσία του στην Τρίπολη την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης σηματοδότησε την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Εφορίας μέσα από το νέο TAXIS. Τούτο σημαίνει πως η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με της υπηρεσία αυτή θα βελτιωθεί κατά πολύ και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά στο άμεσο μέλλον.

Το νέο σύστημα οργανώθηκε για να διευκολύνει τις εφορίες, ώστε να παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση στους πολίτες, που προσέρχονται σε αυτές καθώς και σε εκείνους που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, από το σπίτι ή το γραφείο τους , μπορούν μέσω διαδικτύου να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Μπένος υπέρ Τατούλη

Για μια ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά επανέλαβε ο πρώην υπουργός και νυν Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος ότι δεν προτίθεται να κατέβη ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με οποιοδήποτε κόμμα καθόσον είναι δοσμένος ψυχή τε και σώματι στην πορεία του ως άνω πολιτιστικού σωματείου. Τούτο ξεκαθάρισε κατά τη χθεσινή του παρουσία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου και η δήλωσή του για στήριξη Τατούλη. “Τα αυτονόητα δεν πρέπει να μετατρέπονται σε δηλώσεις”, καθώς «με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη έχουμε κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της», δήλωσε και η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Δημοτικό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα το βράδυ στις οκτώ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης προκειμένου να λάβει απόφαση σε πολλά θέματα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: Έγκριση διενέργειας προμήθειας εξοπλισμού ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Τρίπολης με διαδικασία μέσω διαπραγμάτευσης. Οργάνωση – πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στις 9-12-2013. Διαγραφές βεβαιωμένων οφειλών από τέλη ύδρευσης Δημοτών Δ.Ε. Μαντινείας.. Δημιουργία κοινωνικού οδοντιατρείου. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου : «Προσθήκη κατ΄ επέκταση στο δημοτικό κολυμβητήριο Τρίπολης». Πραγματοποίηση της δράσης : «Το παρελθόν είναι αναλαμπών φάρος όχι λιμάνι», ( Flashing Lighthouse and not harbor)». Έγκριση τεχνικού προγράμματος 2014.

Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Δύο από τις 10 καινοτόμες επιχειρήσεις, που επιλέχτηκαν να παρουσιαστούν στο 1ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ως καλές πρακτικές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, έχουν έδρα τη Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Η «Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας», αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο φορέα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης, που υποστηρίζει ενεργά και αναλαμβάνει δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την τοπική Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζει τον σχεδιασμό κοσμημάτων και καλλιτεχνημάτων. Η κ. Όλγα Παπαδοπούλου, παρουσίασε το πλάνο της Κοινωνικής Επιχείρησης, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των παρισταμένων.

Η « Μαίναλον ΚοινΣΕπ», παρουσιάστηκε στο Συνέδριο από τον κ. Γιάννη Λαγό, Πρόεδρο της κοινωνικής επιχείρησης. Πρόκειται για μια δασική Κοιν.ΣΕπ, με στόχο την προστασία του δάσους του Μαινάλου, μέσω της συλλογής και επεξεργασίας ξερών ξύλων και κλαδιών , για την παραγωγή πέλλετ και τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το οικοσύστημα του Μαινάλου.

Ο κ. Λαγός παρουσίασε το πλάνο αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε θεσμικό επίπεδο και πρότεινε λύσεις προκειμένου να ξεπεραστούν. Δόθηκε μάλιστα η ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων με κοινωνικούς εταίρους από την περιοχή των Γρεβενών.

«Διαφυλικές Σχέσεις»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαφυλικές Σχέσεις», το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στην Τρίπολη, στο ξενοδοχείο Μαίναλον. Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαφυλικές Σχέσεις» που πραγματοποιείται σε σχολεία της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έτη 2013 – 2014. Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

«Τότε το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία συμπύκνωνε το αίτημα της εποχής και στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, μαζί με τους φοιτητές, τους εργάτες, τους αγρότες κορυφώθηκε ο λαϊκός ξεσηκωμός για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, για την ανατροπή του αμερικανο-νατοϊκού καθεστώτος της χούντας. Σήμερα με τους σκληρούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στις μνημονικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, ενάντια στην αυταρχική εκτροπή που απειλεί την δημοκρατία, δυναμώνουν το αίτημα της ανατροπής τους».

Με αυτά τα λόγια το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης τιμά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και συνεχίζει, όπως λέει σε ανακοίνωσή του, τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τον φασισμό.

Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση από τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι συντάξεις, η περίθαλψη και η συλλογική εκπροσώπηση.

Θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Χαμογελάτε

Η μάνα μου λέει ότι εύχεται να κάνω παιδί χειρότερο από μένα, για να δω τι τραβάει. Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι αυτή θα κάνει το μπέιμπισίτινγκ…

Αν δε σου έχει διπλώσει η σαγιονάρα κατεβαίνοντας σκάλες, δεν ξέρεις τι πάει να πει κίνδυνος…!

Στεκόμουν από το πρωί έξω στην βροχή μπας και πάθω κανένα κεραυνοβόλο έρωτα, να τρέξουν από μέσα μου πεταλουδίτσες, να ανέβουν στο τέρμα οι παλμοί της καρδιάς μου, να μιλήσω επιτέλους και εγώ την γλώσσα του έρωτα βρε αδελφέ. Τελικά έπαθα πνευμονία, τρέχει η μύτη μου, ανέβασα πυρετό και μιλάω σαν νταλικέρης…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *