Εισαγγελική έρευνα στο Ιπποκράτειο μετά από καταγγελία για “κομπίνα” στο τμήμα προμηθειών

IPPOKRATEIOΤην παρέμβαση του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι καταγγελίες γιατρού για “κομπίνα” με προμήθειες ορθοπεδικών υλικών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα διοικητικοί υπάλληλοι άλλαζαν κωδικούς υλικών και έκαναν παραγγελίες άλλων υλικών που κόστιζαν περισσότερο και δεν προβλέπονται από τις συμβάσεις που είχε το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ο γιατρός αναφέρει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι ενώ παραλάμβαναν από το ιατρικό προσωπικό βεβαιώσεις για υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τα οποία αγοράζονται σύμφωνα με τις συμβάσεις στις παραγγελίες που έκαναν στη συνέχεια έγραφαν τους κωδικούς άλλων υλικών, των οποίων η προμήθεια δεν προβλέπεται από τη σύμβαση του δημοσίου με τις εταιρίες.

 

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος διέταξε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και ανέθεσε την έρευνα της υπόθεσης σους αστυνομικούς της ασφάλειας. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο χρονικό διάστημα 2008 – 2009 ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά δεν αποκλείεται να είναι σε 1.000.000 ευρώ.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=192649

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.