Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Τό έγκλημα που έγινε και η τιμωρία που δεν ήρθε.

παναρκαδικοΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

Ανοικτός Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για: την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Διακ. Αρ. 01/2009

Συνολικός Προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 3.000.000

Ημερ. Υποβολής Προσφορών: 10/6/2009

 ΓΠΝΤ, Ιατροτεχνολογικός. Εξοπλισμός, ΚΛΙΚ εδώ

Αυτή ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού.Αυτός ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός υπήρχε στις αποθήκες του νοσοκομείου αυτός ο εξοπλισμός χάθηκε στό μεγαλύτερο μέρος του αλλον τον πήραν οι εταιρίες πίσω και αλλος λιμνάζει στα υπόγεια και σαπίζει. Δεν ειναι κρίμα ; Δεν αξιζει να κάνουμε κάτι.

Για τα είδη 1, 6, 36, 37, 38, 41, 42, 44, 46 και 47 υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις με ημερ. 31/12/2009 μεταξύ της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) η οποία εξουσιοδοτεί νόμιμα για την υπογραφή των συμβάσεων τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» ……………….και της εταιρίας ……………………

«Επειδή το Νοσοκομείο μας έχει υποβάλει ερώτημα στην κ.  Υπουργό Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης, για τον Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό με αρ. Διακ. 1/109 και εκκρεμεί απάντηση, μέχρι να περιέλθει η απάντηση στην Υπηρεσία μας, παρακαλούμε να μην αποστέλλετε μηχανήματα στο Νοσοκομείο μας, βάσει της σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί και πάντως όχι κατόπιν πρότερης τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Διαχείριση Υλικού του Νοσοκομείου μας, τηλέφωνο ……………….., μέχρι νεοτέρας ενημέρωσής σας και βεβαίως όχι πέραν του συμβατικού χρόνου παράδοσης του/των μηχανήματος/των.»

Παρόλα αυτά στις

12/2/2010 το είδος 46, στις 16/2/2010 τα είδη 1, 36, 37, 38, 41, 42 και 44, στις 23/2/2010 το είδος 6 και την 1/3/2010 το είδος 47. Η παράδοση έγινε εντός 60 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης, ως όριζε η κάθε σύμβαση.

 

Εκ των ανωτέρω συμβάσεων τα είδη 6 (Αναπνευστήρες) και 47 (Αναισθησιολογικά μηχανήματα) έχουν παραληφθεί ποιοτικά και είναι υπό λειτουργία στο Νοσοκομείο (επισυνάπτονται το υπ’ αριθμ. 295 πρωτόκολλο παραλαβής για το είδος 6 και το υπ’ αριθμ. 489 πρωτόκολλο παραλαβής για το είδος 47). Τίποτα βεβαίως από αυτά δεν έχει πληρωθεί. Και τα υπόλοιπα; αλλα σαπίζουν στα υπόγεια στο νοσοκομείο και αλλα τα έχουν πάρει πίσω οι εταιρίες. Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι; Πρέπει να μείνουμε απαθείς; Θα περιμένουμε πότε η δικαιοσύνη με τους ρυθμούς που κινιέται να αποφασίσει;  Ποιός μας είπε ότι μετά από χρόνια θα δικαιωθούμε και δεν θα αναγκαστούμε να τα πληρώσουμε. Τότε θα είναι αργά και ο σύγχρονος εξοπλισμός παλιός.  Σκεφτείτε πόσο θα είχε αναβαθμισθεί το Νοσοκομείο αν είχαν έρθει τα μηχανήματα αυτά στην ώρα τους. Τα λεφτά υπήρχαν κάποιοι με πρόσχημα κάποιες παρατυπίες τα διοχέτευσαν αλλού. που; και γιατί ; θα το δούμε. Έλεος Κάποιοι συνειδητά εδώ και χρόνια λόγω κραυγαλέας ανικανότητας και ανεπάρκειας, απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το νοσοκομείο άφησαν και χάθηκαν χρυσές ευκαιρίες  για την ανάπτυξη του νοσοκομείου,  την ψήφο μας  όμως την ζητούν. Ποιοί; σιγά, σιγά θα τα πούμε για να έχει και ενδιαφέρον.

Παπασταματάκης  Γεώργιος

Χειρουργός

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Σχετικά δείτε

https://www.isarkadias.gr/36977/news/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *