Ένωση ελευθεροεπαγγελματειών καρδιολόγων Ελλάδος. Ελεγκτικές εταιρίες, επίσχεση ΕΟΠΥΥ. clawback

ΚΑΡΔΙΆΑγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια του πανυγειονομικού μετώπου έγινε χθές 13/11/2013 συνάντηση των επαγγελματικών ενώσεων μετά από κλήση του Προέδρου του ΙΣΑ κ.Πατούλη Γεωργίου. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε εκ μέρους της ένωσης μας ο Πρόεδρος κ.Πατσουράκος Φώτιος. Έγινε διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν τους Ιατρούς και ελήφθει απόφαση για κοινή δράση των επαγγελματικών ενώσεων και του ΙΣΑ.

Ενόψει των σημαντικών εξελίξεων σε ΠΦΥ, Ιατρούς, ΕΟΠΥΥ, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και τρεχόντων οφειλών ΕΟΠΥΥ συμφωνήθηκε να υπάρξει πίεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεταφερθούν χρήματα στον κωδικό 671 του προυπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που αφορά εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις από άλλους κωδικούς που έχουν αδιάθετα κονδύλια για να μειωθεί το clawback.

Μετά την ημερίδα του ΙΣΑ για την ΠΦΥ στις 16/11/2013 θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Η Eνωση μας στα πλαίσια της στήριξης της επίσχεσης που έχουν οι εργαστηριακοί ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ζητά από τα μέλη της και μέχρι την λήξη της επίσχεσης των εργαστηριακών, να μην γράφουν εργαστηριακές εξετάσεις με ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά να τις αναγράφουν σε δικό τους συνταγολόγιο χειρόγραφα.

Ως προς το θέμα των ελεγκτικών εταιρειών οι οποίες θα κάνουν τους ελέγχους σε όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς-εργαστήρια-πολυιατρεία, που εκτελούν ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις για τις δαπάνες του 2013,συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Πατούλη Γεώργιο,από τον Πρόεδρο της ένωσης και της ΠΟΣΚΕ κ.Πατσουράκο Φώτιο,από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΙΠΥ κ.Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρο και από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ.Μπάκα Γεώργιο με σκοπό να έρθει σε επαφή με τις ελεγκτικές εταιρείες και να συζητήσει τους τρόπους, μεθοδολογία και λεπτομέρειες για τον έλεγχο και να ενημερώσει εν συνεχεία το πανυγειονομικό μέτωπο για περαιτέρω ενέργειες.

Για τον λόγο αυτό ενημερώνονται οι συνάδελφοι να μην υπογράψουν καμία σύμβαση με καμία εταιρεία και να αναμείνουν οδηγίες.

Τέλος καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν ενεργά και να παρακολουθήσουν την ημερίδα του ΙΣΑ για την ΠΦΥ που θα γίνει στις 16/11/2013 στο ξενοδοχείο <<ΤΙΤΑΝΙΑ>> από 09:30-19:30 όπου θα ενημερωθούν και θα συζητηθούν καίρια θέματα για την ΠΦΥ.

Σας καλούμαι όλους να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η αδράνεια και η αντίσταση του καναπέ πρέπει να τελειώσει. Διακυβεύεται το μέλλον μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *