Ένα γιατρό!! Άδωνις. Να μήν μου παίρνει τη «δόξα» ο Τόμσεν

Κύρια σημεία των  δηλώσεων του Υπουργού Υγείας Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ να μην το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι δικές μου αποφάσεις. Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη «δόξα» ο Τόμσεν.

Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Εκεί δεν έχουμε ακόμη καν επίσημη αξιολόγηση. Η απόφαση για τη σχετική Επιτροπή υπεγράφη μόλις πριν τρεις ημέρες μαζί με τον κ. Μητσοτάκη.

Η συζήτηση ξεκίνησε επειδή διαδόθηκε ότι σκοπεύουμε να απολύσουμε 1.370 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ εάν η τρόικα δε δεχθεί τις απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία. Αυτό δεν ισχύει. Τι θα κάνουμε; Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, θα ενώσουμε στο σχέδιο αυτά τα δύο παράλληλα συστήματα σε ένα. Εκεί θα δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού. Αν έχουμε έλλειμμα προσωπικού, δε θα έχουμε απολύσεις. Αν έχουμε πλεόνασμα, θα έχουμε απολύσεις, γιατί κάποιο περισσεύουν.

Όσοι παρακολούθησαν τον Εθνικό Διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, πουθενά δεν ετέθη ζήτημα ότι δε θα φύγει έστω και ένας. Αντιθέτως, στη συζήτησή μας εδώ και βδομάδες, λέγαμε «θα τους κάνουμε πλήρους; Θα τους κάνουμε πλήρους και αποκλειστικής; Θα μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο; Θα είναι το ιατρείο τους συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ»;

Σε κάθε διαφορετικό σενάριο το τελικό νούμερο είναι διαφορετικό. Αν αποφασίσουμε να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής, θα φύγουν οι περισσότεροι, άρα για ποιες απολύσεις μιλάμε; Αν τους κάνουμε πλήρους αλλά τους απαγορεύσουμε το ιατρείο τους να είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, πάλι θα φύγουν οι περισσότεροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *