Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c)

κοινωνικο ιατρειοΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη 14 Νοέμβρη, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρες 09:00 – 17:00, από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο. Οι μετρήσεις γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της Φαρμακευτικής Εταιρείας VIANEX MSD.

Η ανίχνευση του Σακχαρώδη Διαβήτη σε φαινομενικά μη νοσούντες πολίτες μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και προσυμπτωματικούς ελέγχους, είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί την εκτίμηση της ομάδας υψηλού κινδύνου που χρήζει περαιτέρω ελέγχου, ώστε να αποκαλύψουμε τα περιστατικά εκείνα που διελαύνουν απαρατήρητα πριν προχωρήσουν και καταστρέψουν καρδιά, νεφρά, μάτια, αγγεία χωρίς επιστροφή!!!

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ είναι το 5ο συχνότερο νόσημα. Επίσης, από τους 300 ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά φάρμακα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το 62% των ασθενών λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή κάνουν ινσουλίνη.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι πολίτες, που μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, αποκτούν τη δυνατότητα εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου του Διαβήτη, στον οποίο αλλιώς δε θα είχαν καμία πρόσβαση.

Γι αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό το screening που πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανίχνευση των πολιτών υψηλού κινδύνου.

Πληροφορίες στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ 2103847374).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *