Πρωτοετής Ιατρικής συγκλονίζει: Τι μου συνέβη όταν έφτασα στη Σχολή μου

sxol;h Όλα ξεκίνησαν με τη χαρά των αποτελεσμάτων την ημέρα της εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Οι γονείς μου χαρούμενοι, περήφανοι, έχοντας δώσει κόπους και χρήματα σε όλο αυτό το σύστημα της παραπαιδείας ένιωθαν και τη δική τους προσπάθεια, την παράλληλη στη δική μου να δικαιώνεται. Όσο για εμένα; Στα σύννεφα!, γράφει ανώνυμα πρωτοετής της Ιατρικής στο protagon.gr.

To σοκαριστικό άρθρο της φοιτήτριας έχει τίτλο «Ανοίξτε μου την πόρτα για τη ζωή μου»:

Όλα ξεκίνησαν με τη χαρά των αποτελεσμάτων την ημέρα της εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Οι γονείς μου χαρούμενοι, περήφανοι, έχοντας δώσει κόπους και χρήματα σε όλο αυτό το σύστημα της παραπαιδείας ένιωθαν και τη δική τους προσπάθεια, την παράλληλη στη δική μου να δικαιώνεται. Όσο για εμένα; Στα σύννεφα!

Και μετά το χάος. Αρχίζει η χρονιά και παρουσιάζεται η απεργία των διοικητικών. Από τις 11 Σεπτεμβρίου κάθομαι ως τώρα, 11 Νοεμβρίου, να περιμένω πότε θα ανοίξει αυτή η σχολή, πότε θα πάω κι εγώ στο πολυπόθητο αμφιθέατρο να αρχίσω να περπατάω τον μακρύ δρόμο των έξι χρόνων προς το πτυχίο. Νόμιζα πως το πανεπιστήμιο ήταν πολύ διαφορετικό. Το είχα στο μυαλό μου σαν κάτι καθαρό, ιερό, που αγκαλιάζει τους φοιτητές του, που μεριμνά γι αυτούς… Ώσπου έγινε η κατάληψη των χώρων των σχολών ή περιφρούρηση της απεργίας – όπως επιμένουν όλοι. Περνάνε μια, δύο εβδομάδες. Τι στο καλό; Από Δευτέρα σε Δευτέρα περιμένουμε να ανοίξει. Κάπως έτσι αρχίζουμε μέσα από το internet να γνωριζόμαστε τα παιδιά, να κανονίζουμε εξόδους, να μοιραζόμαστε προβληματισμούς και όνειρα.

Και κάποια στιγμή βαριέσαι. Συνειδητοποιείς πως το καλοκαίρι έχει τελειώσει και πως δεν είσαι κάποιος επειδή τα κατάφερες, τόσοι τα κατάφεραν, το θέμα είναι και να βγεις και να βγεις σωστός, με τις σωστές γνώσεις, τις σωστές αρχές και έχοντας προσπαθήσει μόνος σου, χωρίς βοήθειες και μέσα ώστε να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου πρώτα-πρώτα. Όμως η σχολή δεν ανοίγει για να ξεκινήσεις από κάπου. Αρχίζει η απόγνωση μετά και η απογοήτευση. Και μετά αρχίζουν τα νεύρα. Ποιος είναι αυτός που μου κλείνει τη σχολή; Ποιος είναι για να καταπατά τα δικά μου δικαιώματα; Θέλω να ανοίξουμε όπως έγινε και στα άλλα πανεπιστήμια, θέλω να μπω επιτέλους σε αυτό το πολυπόθητο αμφιθέατρο!

Ανοίγεις τηλεοράσεις, εφημερίδες, μπαίνεις κάθε μέρα στο internet αλλά τίποτα. Χρυσή Aυγή και οικονομικά. Και ούτε λέξη για τα κλειστά πανεπιστήμια! Σκέφτεσαι: ας κάνω τουλάχιστον κάτι εποικοδομητικό. Μάθαμε με τους υπόλοιπους για κάτι δωρεάν συνέδρια και πήγαμε. Όσο όμως μαθαίναμε περισσότερα τόσο θέλαμε να μπούμε στην σχολή να τα μάθουμε και κανονικά, να νιώσουμε περισσότερο κομμάτι της σχολής.

Και μετά έγινε η πρώτη συνέλευση φοιτητών και ήρθε η πλήρης απογοήτευση. (Σκέφτεσαι: Τέλεια, θα μπω τουλάχιστον σε αμφιθέατρο!) Μα τι ήταν αυτό; Αμφιθέατρο ή κανένα κακόγουστο κακόφημο μπαρ; Οι χώροι βανδαλισμένοι, σπασμένα τζάμια, χυδαία συνθήματα σε τοίχους που ως επί το πλείστον ήταν καλυμμένοι από φυλλάδια παρατάξεων. Μέσα στο αμφιθέατρο τσιγαρίλα, καφέδες και ένα σωρό κόσμος που μίλαγε, χαχάνιζε και συζήταγε αγνοώντας πλήρως τον εκάστοτε ομιλητή. Μίλησαν φοιτητές από παρατάξεις, οι οποίοι σαν καλοκουρδισμένες μηχανές μετέφεραν τις ιδέες που τους είχαν μπήξει μέσα στον εγκέφαλο οι «γραμμές» των αντίστοιχων κομμάτων. Άτομα που νομίζουν ότι έτσι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν όσα πολύ έντεχνα τους έχουν κάνει να πιστεύουν οι «επάνω». Η συνέλευση κράτησε έξι ώρες… Έξι ώρες το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και αυτό για να ψηφιστεί με 20 περίπου ψήφους διαφορά ότι θα κάνουν ΚΑΙ οι φοιτητές κατάληψη. Άλλο αυτό… Από πότε κλείνουν οι φοιτητές το σπίτι τους; Εκείνη την ώρα καταλάβαινα για ποιο λόγο βρίσκονται τόσοι Έλληνες στο εξωτερικό αυτήν τη στιγμή εκείνη την ώρα βούρκωσα γιατί είδα ότι κι εμένα μάλλον αυτό θα ήταν το μέλλον μου.

Ξέρετε τι γίνεται; Εγώ αγαπάω τη χώρα μου και θέλω να μείνω εδώ. Είμαι ιδεαλίστρια, αισιόδοξη, καλοπροαίρετη και όπως το βλέπω είμαι εξαιρετικά αφελής μάλλον. Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω δημόσια πλέον την αφελή μου άποψη:

Η Παιδεία υποβαθμίζεται όταν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι κλειστά και όταν πιστεύουμε ότι μια κοινωνία μπορεί να σταθεί με κλειστά πανεπιστήμια για καιρό ακόμα. Όταν πιστεύουμε ότι δεν τρέχει τίποτα και να χαθεί το εξάμηνο, αν τελικά το πανεπιστήμιο ανοίξει και έχει όλους τους διοικητικούς. Όχι, δεν θέλω να χάσει κανείς τη δουλειά του αν την κάνει καλά και την έχει κερδίσει τίμια. Αλλά πρέπει να μπουν κάποιες προτεραιότητες. Δεν μας νοιάζει η εγγραφή. Ας συνεχιστεί όσο πάρει η απεργία και είμαι σίγουρη πως αν είναι για το καλό όλης της κοινωνίας θα πετύχει. Όμως, με σχολή υπό κατάληψη, γεγονός που μου δείχνει ότι ο άλλος για να πιέσει καταπατά τα δικά μου δικαιώματα, δεν θα στηρίξω κανέναν. Πρέπει να ανοίξει το πανεπιστήμιο γιατί η παιδεία και τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ υποβαθμίζονται. Υποβαθμίζονται από την ευνοιοκρατία, την οικογενειοκρατία, την κομματικοποίηση και γιατί δεν αναγνωρίζεται ότι είναι ιδρύματα που πρέπει να λειτουργούν στοχεύοντας στη συνολική καλλιέργεια των φοιτητών.

Τίποτα άλλο εκτός από μάθημα και κόμματα δεν υπάρχει σε αυτό το πανεπιστήμιο; Τι σόι ακαδημαϊκοί πολίτες, τι σόι άνθρωποι θέλουμε να βγούνε από αυτό το πανεπιστήμιο;

Αυτά είναι τα προβλήματα που πρόλαβα να γνωρίσω. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που ακόμη δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Σας παρακαλώ μη μου στερείτε το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα, γιατί εγώ δεν είμαι «βολεμένη». Ανοίξτε μου τις πόρτες για μάθημα, για πρόοδο, να γίνω μια καλή γιατρός, να προσπαθήσω για μια καλύτερη κοινωνία.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

4 thoughts to “Πρωτοετής Ιατρικής συγκλονίζει: Τι μου συνέβη όταν έφτασα στη Σχολή μου”

 1. Με την κατασταση που επικρατει στα ανωτατα ιδρυματα μας (Α.Ε.Ι) θα προτεινα την μετονομασια τους σε Α.Ε.Ι.Ε
  Ανωτατα εκπαιδευτικα Ιδρυματα Ελληναρων …

 2. Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΕΝ ΕΤΗ 2013 ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΤΟΥ ΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΝ ΕΤΗ 1980. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΧΑΛΙ ΕΙΧΑΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΙΔΕΑΛΙΣΤΡΙΑ Η ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 2013, ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ 1989.
  ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ (ΟΧΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ) ΛΟΓΩ ΒΑΘΙΑΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ), ΠΕΡΑΤΩΣΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ -ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ”- “ON TIME”. HTOI ΕΝΤΟΣ 6 ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΩΝ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ 8 16/33. ΜΕΙΖΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. O ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ. Ο ΑΞΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ 8,5 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!
  ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΚΡΗΓΟΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΩ. ΣΤΑ 52 ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΑΝΑΤΡΕΧΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΡΑΚΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΩ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΟΔΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑ.
  ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ “ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ” ΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΟΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ, ΚΑΤΕΛΗΞΑ:
  ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 52 ΣΟΥ -ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ 1989- ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΤΥΧΩΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΩΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΑΠΟΓΟΝΟΙ» ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΠΙΛΕΞΩ. ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΚΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΞΕΝΗΤΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
  Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 2013 ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ Ή ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΛΑΘΟΣ.

  «ΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ»

 3. Πολύ συγκινητικά τα όσα έγραψε η εν λόγω φοιτήτρια. Είναι αλήθεια ότι με κλειστές τις σχολές υποβαθμίζετε το ελληνικό πανεπιστήμιο;Ποια υποβάθμιση;Πιο κάτω δε γίνεται να πάει.Συμφωνώ ότι χάρη στη ”δωρεάν” παιδεία κατάφερα κι εγώ να σπουδάσω,να μπω στην Ιατρική.Ποια ΔΩΡΕΑΝ; Ας είχα την πληροφόρηση που έχω μετά το πέρας των σπουδών μου,να μην ακουμπούσα καν τις Πανελλήνιες.Στερηθήκαμε την εφηβεία μας για το τίποτα.Ποια η θέση των ελληνικών πανεπιστημίων στα παγκόσμια ranking;Πόσα χρήματα δώσαμε για να μπούμε στη σχολής μας;Πολύ περισσότερα από το να επιλέξεις ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ πανεπιστήμιο του εξωτερικού.Μας καλλιεργούν το όνειρο από το σχολείο ενός ονειρικού πανεπιστημίου,άντε και λίγο ο Παπαμιχαήλ κι ο Βασιλάκης Καίλας που μπαίνουν στην Ιατρική. Συντηρούνται οι ψευδαισθήσεις ενός ιδεατού πανεπιστημίου που προσφέρει πλουσιοπάροχα τη γνώση.Η πραγματικότητα είναι άλλη. Έτσι και χειρότερα θα είναι η σχολή σου στα 6 χρόνια σπουδών σου.Όσο και να το προσπαθήσεις, η αξιοκρατία ΔΕΝ υπάρχει στην Ελλάδα. Κι όσο νωρίτερα το καταλάβει αυτή η κοπέλα τόσο καλύτερα, για να μην απογοητευτεί. Η γενιά των ΠΑΣΟΚων της δεκαετίας του 80,οι κοστουμάτοι ΔΑΠητες και οι life style αριστεροί επαναστάτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά μια χαρά θα επιβιώσουν. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…οχι αξιολόγηση από Έλληνες,αλλά από ξένους παράγοντες.Αν αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση,ας γίνει.Στο τέλος και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα θα διευκολύνει(από τα οποία προέρχομαι κι εγώ). Υπάρχει τόση παράνοια ,οικογενειοκρατία εκεί μέσα που δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια (και όλο το δημόσιο) αν δε γίνουν ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ…

 4. Να γινουν ριζικες αλλαγες, πολυ σωστα το ειπες md.
  Και το κυριοτερο…
  ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ !!!

  ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ …

  Δυστυχως καταντησαμε ενας λαος ανικανος και αξιος της μοιρας του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *