Νέα από Αρκαδία «Μαζί, ο Πολιτισμός είναι δημιουργία»

ARKADIA18-150x15017 Με σκεπτικό την αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου της Αθήνας ξεκίνησε, πριν από κάποιους μήνες, ένα πρόγραμμα για την αποκατάσταση γλυπτών σε εμβληματικούς χώρους του ιστορικού κέντρου. Η προετοιμασία του προγράμματος έγινε από κοινού από την Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, καθώς διαπιστώθηκε πως οι επιδιορθωτικές αυτές επεμβάσεις ήταν απολύτως αναγκαίες, δεδομένου ότι τα γλυπτά έχουν υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις και φθορές από συνθήματα, σπασίματα και επιζωγραφίσεις. Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά της τράπεζας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, αλλά και βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή και την αισθητική του κάθε νηφάλιου πολίτη, που ζει σε αυτή τη χώρα, καθώς κάνει πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη της, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τέχνη και στον πολιτισμό μας.

Δεδομένης της δραστηριότητας αυτής δεν θα ήταν παράλογο ο δήμος Τρίπολης να απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζας για μια επιδιορθωτική παρέμβαση από ειδικευμένους τεχνίτες στα όσα λιγοστά μνημεία υπάρχουν στην πόλη μας, μαρμάρινα και ορειχάλκινα, τα οποία είτε έχουν μαυρίσει από την υγρασία, ιδίως εκείνα στο πάρκο της Αρεως και του Πνευματικού Κέντρου, είτε είναι θύματα καταστροφικής, παρανοϊκής και εγκληματικής συμπεριφοράς μέρους των συμπολιτών μας.

Είναι ευκαιρία, τώρα που η πόλη αναπλάσσεται στο ιστορικό της κέντρο, με σημαντικές παρεμβάσεις πεζοδρομήσεων, να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα αυτό της τράπεζας, η οποία παρουσιάζει σημαντική κερδοφορία, ώστε με λίγα, πιστεύουμε χρήματα, να ανακαινίσουμε τα έργα αυτά με τις βάσεις τους, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και να τα προστατεύσουμε από πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις.

Παράλληλα, με κάποιες δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των κατοίκων για τη συγκεκριμένη προσπάθεια αλλά και τα αποτελέσματα που θα επιτευχθούν, να γίνει προσπάθεια ευαισθητοποίησή τους ώστε να αποτραπούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό μελλοντικές υποτροπές.

Μπορεί ο δήμος Τρίπολης να μην έχει χρήματα για τέτοια έργα, όμως όταν κρούσει θύρες και επιμείνει, δεν έχει να χάσει. Είναι σίγουρο πως ο αιτών λαμβάνει, ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται. Πως το λέει άλλωστε η ανακοίνωση της τράπεζας. «Μαζί, ο Πολιτισμός είναι δημιουργία»!

Συνεργασία με CERN

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ερευνητικό Κέντρο CERN, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, και ώρα 12 το μεσημέρι, επιστημονική ημερίδα στην Τρίπολη, στο Αμφιθέατρο του κτηρίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, για όλους όσοι ενδιαφέρονται. Κατ αυτήν θα μιλήσουν: Ο Δρ. Εμμανουήλ Τσεσμελής από το Γραφείο Διεύθυνσης του CERN, με θέμα: «CERN – Μία πύλη προς την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία». Η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεοδώρα Παπαδοπούλου, με θέμα «Αναζήτηση Νέας Φυσικής στον Επιταχυντή LHC/CERN και Προοπτικές Συνεργασίας». Ο Δρ. Νεκτάριος Μπενέκος, Ερευνητής στο CERN και Επισκέπτης Καθηγητής στο University of Illinois at Urbana-Champaign, με θέμα: «Η σημασία της Πληροφορικής για τα πειράματα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών». Οι φοιτήτριες του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Χριστίνα Σκαρπαθιωτάκη και Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, οι οποίες θα μιλήσουν για την συμμετοχή τους στις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας για την μελλοντική συνεργασία με το CERN, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που διανοίγονται.

Βραβεία επιχειρηματικότητας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας διοργανώνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την απονομή των βραβείων του «3ου μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εργασίες και θα απονεμηθούν τα βραβεία επίδοσης και συμμετοχής στις ομάδες μαθητών των σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, ο οποίος αθλοθετήθηκε και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.

Ποιοι βραβεύονται

Τα βραβεία παίρνουν: 1ο βραβείο, Γυμνάσιο Λεβιδίου για την εργασία του «Εικονική Επιχείρηση», 2ο Βραβείο το ΕΠΑΛ Αστρους για την εργασία του , «Λιοτρίβι» ενώ το 3ο βραβείο πηγαίνει στο ΓΕΛ Λεωνιδίου για την εργασία του «Λάδι-Ομορφιά» Ε.Π.Ε.». Ακόμα, θα απονεμηθούν και ειδικά βραβεία , όπως στο γυμνάσιο Τυρού το βραβείο Καινοτομικής Ιδέας για την εργασία «Ελιά- ο αρχαιότερος καρπός σε σύγχρονες επιχειρηματικές δραστηριότητες», ενώ το βραβείο Καλύτερης προώθησης και μάρκετινγκ παίρνει το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, για την εργασία «Ηλεκτρονικό κατάστημα προώθησης υπηρεσιών και πώλησης βιολογικών προϊόντων μιας μονάδας αγροτουρισμού στην Αρκαδία».

Οδυσσέας Γιαννόπουλος

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων : «εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο του αγαπητού συντρόφου, φίλου, αγωνιστή, και ενεργού μέλους της τοπικής κοινωνίας της Τρίπολης, Οδυσσέα Γιαννόπουλου, που τόσο γρήγορα και άδικα έφυγε από κοντά μας». Επρόκειτο, όπως αναφέρει «για έναν αγνό και ενθουσιώδη αγωνιστή. Από μικρή ηλικία συμμετείχε στους αγώνες της Αριστεράς σαν ενεργό μέλος της νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη και εξορίστηκε από την χούντα των Συνταγματαρχών για πολλά χρόνια. Συνέχισε να πορεύεται αταλάντευτα τον δρόμο του αγώνα, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απαλλαγής της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.»

Ποδηλατοδρομία στην Τεγέα

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 17 Νοεμβρίου επίσκεψη µε ποδήλατο και ξενάγηση από τον αρχαιολόγο της ΛΘ’ ΕΠΚΑ Γρ. Γρηγορακάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας κα στον Ναό της Αλέας Αθηνάς.

Χώρος διασκέδασης

Ένας καινούργιος χώρος εστίασης και μουσικής απόλαυσης, μια ζεστή φωλιά, στην καρδιά της πόλης, η « Φωλιά του Κούκου», 28ης Οκτωβρίου 18, άνοιξε την περασμένη εβδομάδα και μας περιμένει να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε, να γίνουμε μια παρέα. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι. Ειδικά το μεσημέρι της Κυριακής μετά μεζέδων, τσίπουρων, κρασιού και ρακόμελων, με καλά τραγούδια και κέφι. Οι Τετάρτες και οι Πέμπτες θα υποδέχονται καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά ακούσματα. Δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις καλεσμένων καλλιτεχνών που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει τα τραγούδια τους. Η Φωλία του Κούκου τους χωράει όλους.

Χαμογελάτε

Η γυναίκα είναι σαν το google! Αν της πεις “Πάμε για ψώνια”, θα της έρθουν 36.550.000 πράγματα που θέλει να αγοράσει σε 0,0028 δευτερόλεπτα…!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *