Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τους 1370 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

αδωνις γ. copyΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δημοσιογράφος: Θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ;

«Όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει. Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο».

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι σε δεύτερη φάση, εάν έχουν καλυφθεί τα κενά που δε θα έπρεπε να υπάρχουν, μπορεί να απολυθούν κάποιοι;

«Έχουμε πει από την αρχή ότι απολύσεις δε θα έχουμε στο χώρο της υγείας όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων. Εδώ έχουμε ένα άλλο πράγμα. Έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο. Πάντως αυτό που έχει ακουστεί τώρα για τους 1.370 γιατρούς, δεν ισχύει».

Δημοσιογράφος: Έχει ακουστεί ως εναλλακτική από το ρεπορτάζ συναδέλφων, όπου φαίνεται ότι ήδη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έρθει σε συμφωνία με την τρόικα ως εναλλακτική για τις αμυντικές βιομηχανίες. Είστε κοινωνός μιας τέτοιας πληροφόρησης;

«Δεν ισχύει. Για να υπάρξουν απολύσεις, πρέπει να έχει προηγηθεί αξιολόγηση, διάλογος με τους γιατρούς και οριστικοποίηση του σχεδίου. Αυτά δεν είναι θέματα που γίνονται σε λίγες ημέρες ή σε λίγες βδομάδες. Θέλουν χρόνο».

Δημοσιογράφος: Δεν το αποκλείετε όμως;

 

«Το έχω πει πάρα πολλές φορές, το έχω πει και στη Βουλή πριν μια βδομάδα: Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370».

 

Δημοσιογράφος: Σήμερα η Ραχήλ Μακρή απάντησε στο σχόλιο που κάνατε για την παρουσία της στην ΕΡΤ. Μάλιστα ανέβασε στο twitter και ένα βίντεο, ενώ σας ονομάζει «φασιστάκο». Τι απαντάτε;

 

«Είναι δυνατό να κάνω διάλογο με την κα Ραχήλ Μακρή; Δε θα ήταν σοβαρό εκ μέρους μου».

 

Δημοσιογράφος: Λέει ότι τότε μιλούσατε κατά του κ. Σαμαρά και όχι μόνο. Δε θα της απαντήσετε;

 

«Δεν είδε καλά το βίντεο και το κυριότερο, δεν νομίζω ότι είναι θεσμικά σωστό να ανοίξω διάλογο με την κα Μακρή».

 

Δημοσιογράφος: Σας αποκάλεσε «φασιστάκο».

 

«Για κάποιον που είναι πάνω στα κάγκελα, νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηρίζει τον καθένα όπως θέλει».

 

Δημοσιογράφος: Σήμερα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης των ειδικευομένων ιατρών του «Ευαγγελισμού» είδαν το φως κάποιες φωτογραφίες με ράντζα σε διαδρόμους του νοσοκομείου και πλάνα από την Πολυκλινική ότι απαξιώνεται. Τελικά τι γίνεται με αυτή την ιστορία;

 

«Έχει γίνει λίγο γραφικό αυτό με τα ράντζα. Ράντζα υπήρχαν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τα ανακάλυψαν τώρα αλλά θυμάμαι ότι υπάρχουν απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κακώς υπάρχουν και πρέπει να κάνουμε το παν για να τα μειώσουμε και να τα εξαφανίσουμε. Τώρα να κυνηγάνε με μια φωτογραφική μηχανή πίσω από τους ασθενείς, να δουν ποιος είναι σε ράντζο, είναι λίγο άκομψο. Έχουμε πει ότι η μεταρρύθμιση την οποία κάνουμε, είναι για να λυθούν αυτά τα φαινόμενα. Δεν λύνονται τα προβλήματα σε 24 ώρες. Είμαστε καθ’ οδόν».

 

Δημοσιογράφος: Έχετε την αίσθηση ότι έχει ενταθεί το φαινόμενο, έγινε μεγάλο;

 

«Τίποτα μεγαλύτερο από το παρελθόν. Τα ράντζα που έχει ο «Ευαγγελισμός», είναι μειούμενα σε σχέση με το παρελθόν».

 

Δημοσιογράφος: Για το θέμα της Johnson, φαίνεται ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά υλικά. Και έχουν μπει στο στόχαστρο και στελέχη του Υπουργείου Υγείας απ΄ ό,τι λέει το….

 

«Δεν υπάρχει θέμα στελέχους. Αδελφός μου να είναι, όποιος και να είναι, πρέπει να λογοδοτήσει. Όταν ήρθα εδώ και ανακάλυψα ότι είχε κάπως πάρει μακρά διάρκεια το θέμα αυτό, είχα δώσει εντολή και στο ΣΕΥΥΠ να ανοίξει ξανά το φάκελο και να το διερευνήσει. Είχα ζητήσει και από το ΣΔΟΕ σε συνάντησή μου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Χαίρομαι που προχωράει η διαδικασία. Εδώ μιλάμε για χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να τα πάρει πίσω ο ελληνικός λαός».

 

Δημοσιογράφος: Έχετε ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, γιατί όπως είπατε και εσείς, είμαστε πολύ καιρό περιμένοντας μια εξέλιξη.

 

«Γνωρίζω ότι αυτό που είχε χθες η εφημερίδα «Το Έθνος» είναι αληθές».

 

Δημοσιογράφος: Ο ανακριτής διαφθοράς όμως λέει ότι υπάρχουν υπόνοιες και για στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Σας έχουν ενημερώσει, σας έχουν ζητήσει κάποια ενημέρωση;

 

«Από εμένα δεν έχει ζητηθεί τέτοια ενημέρωση μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν ζητηθούν ενημερώσεις, όλη η υπηρεσία στη διάθεσή τους. Επαναλαμβάνω, εγώ θέλω να ερευνηθούν οι πάντες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *