Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. – Παραδόθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο ΚΥ Καλλονής Λέσβου

8_11_mitilini_farmaka_12 Τη στήριξη τους στους ανασφάλιστους πολίτες της Μυτιληνης και της Καλλονης Λέσβου με την μηνιαία αποστολή φαρμάκων προσέφεραν ο Ιατρικος Συλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αθηνών.

Κλιμάκιο εθελοντών ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Δευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της ΙΑΑ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις φορέων του νησιού, κατέγραψε τα τοπικά προβλήματα και παρέδωσε 20 κιβώτια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου και στον πατέρα Ευστράτιο Δήμου της Μ.Κ.Ο. «ΑΓΚΑΛΙΑ». Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό προέρχονταν από τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 8_11_mitilini_farmaka_2ΣΚΑΙ

8_11_mitilini_farmaka_7

 

 

“Σε μια Ελλάδα που η οικονομική κρίση πλήττει την οικογένεια το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολης, αγωνίζεται προκειμένου να μην μείνει κανείς ανασφάλιστους χωρις το γιατρό και το φάρμακο του”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιωργος Πατουλης και πρόσθεσε ” ζητήσαμε απο τους γιατρούς να μας στείλουν λίστα με ανασφάλιστους και απόρους ασθενείς τους οποίους και θα υιοθετήσουμε καλύπτοντας κάθε μήνα το φάρμακο τους”

 

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δημτσας αναφέρθηκε στο εργο της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του πατρος Ευστρατίου στην Καλλονή ως πιστή εφαρμογή των ευαγγελικών ρήσεων και ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. “Προσπαθούμε, πρόσθεσε, να γεφυρώσουμε την έλλειψη με την ανταπόκριση, τον γιατρό με τον ασθενή, τον ασθενή με το φάρμακο. Τα προβλήματα είναι πολλά και το χειρότερο γίνονται περισσότερα και δυσεπίλυτα. Μαζι με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όσο αντέχουμε, θα προσπαθούμε να στηρίζουμε όσους υποφέρουν “.

 

Ο παπά- Στρατής χαρακτηριστικά υπογράμμισε: ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα μέσω της Αποστολής και του ΙΣΑ η δημιουργία στη Καλλονή Κοινωνικού Φαρμακείου. Ευχαριστώ πάνω απο όλα τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον του και την προστασία του. Ευχόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε το φάρμακο στον ανασφάλιστο που το χρειάζεται. Βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές ο καθένας κοιτάει την τσέπη του και όχι τον συνάνθρωπο. Το ευαγγέλιο λέει ότι ο θησαυρός είναι στην καρδιά του ανθρώπου και δεν ειναι άλλος από την αγάπη στον ίδιο τον άνθρωπo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *