ΠΟΣΙΠΥ. Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τους εργαστηριακούς γιατρούς προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 11/11/2013

ποσιπυΑθήνα,08/11/2013

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η οικονομική μας ασφυξία με όλα όσα μας επεβλήθησαν και θα μας επιβληθούν μας υποχρεώνουν να προβούμε σε επίσχεση των υπηρεσιών μας απέναντι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατί είναι αδύνατον να λειτουργούμε κάτω του κόστους.

Η επίσχεση με απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ. της ΠΟΣΙΠΥ ελήφθη ομόφωνα και η κινητοποίηση μας αρχίζει από την Δευτέρα 11/11/2013 επ’ αόριστον.

Η εξέλιξη της κινητοποίησης μας θα επανεξετάζεται ανά διήμερο με βάσει τα νέα δεδομένα που θα παρουσιάζονται.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που μας διαβεβαίωσε για τις καλές της προθέσεις πρέπει να κατανοήσει ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας συγκερασμού από την πολιτεία των αυθαίρετων υποτιμολογήσεων των υπηρεσιών μας με κλειστό ανεπαρκή προϋπολογισμό, με την ταυτόχρονη προσπάθεια εξυπηρέτησης όλου του Ελληνικού πληθυσμού σε οποιοδήποτε επίπεδο ζήτησης και εάν υπάρξει.

Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε αβασάνιστα επειδή γνωρίζουμε ότι θα προσθέσει ένα ακόμη βάρος στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι δεν προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε τα κέρδη μας, αλλά να συνεχίσουμε να έχουμε τις στοιχειώδης οικονομικές προϋποθέσεις για την βιώσιμη εξάσκηση του λειτουργήματος μας από τις 3.000 εργαστήρια που είναι διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Ι. Κλεινάκης

 

One thought to “ΠΟΣΙΠΥ. Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τους εργαστηριακούς γιατρούς προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 11/11/2013”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *