Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Καταγγελία της υπέρμετρης στοχοποίησης του ιατρικού σώματος

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Πειραιάς, 7-11-2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει την υπέρμετρη στοχοποίηση του Ιατρικού Σώματος από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Ζητήσαμε και ζητάμε την άμεση ακύρωση της διακοπής της δυνατότητας συνταγογράφησης των 59 Ιατρών (που ουσιαστικά τους καταργεί το δικαίωμα της άσκησης της Ιατρικής), εάν προηγουμένως δεν διερευνηθεί και αποδειχθεί ότι οι Ιατροί έδρασαν με άλλα κριτήρια εκτός του επιστημονικού τους έργου, παραβιάζοντας την Ιατρική Νομοθεσία και Δεοντολογία.

Επίσης ζητάμε να ξεκαθαριστεί άμεσα, εάν ο Ιατρός που υπηρετεί την Υγεία και παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης θα πρέπει να το πράττει με γνώμονα τις Διοικητικές Οδηγίες ή την Επιστημονική του Κρίση.

Γνωστοποιούμε προς όλους ότι είμαστε και θα είμαστε «καταπέλτης» εναντίον δράσεων γιατρών που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα προς ίδιον οικονομικό όφελος, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Ηγεσία να τιμωρεί Ιατρούς, διότι έδρασαν με βάσει την επιστημονική τους γνώση.

1- Ποιά ήταν και από ποιούς απαρτιζόταν η επιτροπή που έκρινε ότι οι Ιατροί είναι υπερσυνταγογράφοι φαρμάκων και εξετάσεων;

2- Από ποιά στοιχεία αποδεικνύεται ότι υπήρξε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων;

3- Ποιοί και γιατί δεν χορηγούν στους Ιατρικούς Συλλόγους -ως ορίζει ο Νόμος- τα στοιχεία βάσει των οποίων διέκοψαν την συνταγογράφηση των Ιατρών, ώστε αν έχει συντελεστεί πειθαρχικό αδίκημα να παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα;

4- Ποιοί και γιατί αρνούνται ακόμη και τώρα την εφαρμογή πλαφόν στις εξετάσεις;

5- Ποιοί και γιατί σταμάτησαν τη θεώρηση των εξετάσεων κάτω των 150 ευρώ;

6- Ποιοί και γιατί άφησαν τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ χωρίς αναλώσιμα;

7- Ποιοί και γιατί κατάργησαν τις εσωτερικές γραμματείες του ΕΟΠΥΥ του 184 και εφήρμοσαν τα ακριβά 5ψήφια τηλεφωνικά ραντεβού;

 

Για όλους τους ανωτέρω λόγους εάν άμεσα δεν ανασταλούν οι κυρώσεις προς τους 59 Ιατρούς, θα καταφύγουμε σε διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου για Προσβολή Προσωπικότητας Ιατρού, για Παράβαση στο Επιστημονικό Έργο του Ιατρού και για Στοχοποίηση συλλήβδην του Ιατρικού Σώματος.

Προτείνουμε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την άμεση σύσταση Επιτροπής (αποτελούμενης από Ιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας κάθε φορά – από εκπρόσωπο του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, από Ιατρό του ΕΟΠΥΥ και από Ιατρό του ΕΣΥ), η οποία θα ελέγξει τη βασιμότητα των υποθέσεων των 59 Ιατρών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                       ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *