Στα…κάγκελα το Μαξίμου για τον ΕΟΠΥΥ! Ο εκνευρισμός Σαμαρά και οι εντολές για πρόσωπα, σπατάλες, χρέη

eopyyΑλλαγές στον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ο θυμός Σαμαρά, οι εντολές στους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και ο έλεγχος στα οικονομικά

Ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν πια τα έργα και οι ημέρες του ΕΟΠΥΥ. Η διαχείριση αλλά και ο ανορθόδοξος τρόπος που μοιράζεται το χρήμα από τον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας, είναι πλέον σε γνώση και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες μόλις πρόσφατα έμαθε με λεπτομέρειες τον τρόπο κατανομής των κονδυλίων αλλά και τον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού που θεωρείται από τα κυβερνητικά στελέχη λανθασμένος.

Γι αυτό εδώ και μέρες γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις για αλλαγές σε επίπεδο προσώπων αλλά και του τρόπου διαχείρισης των δαπανών. Άλλωστε εδώ καιρό τα μηνύματα έφθαναν βροχή στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο από διαμαρτυρόμενους προμηθευτές της αγοράς υγείας όσο και από στελέχη.

 

Έγκυρες πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι οι υποψίες εντάθηκαν μετά από έναν πρώτο έλεγχο στα οικονομικά του οργανισμού που εκτός των άλλων έδειξε ότι η μεγάλη μαύρη τρύπα σχετίζεται με την εκκαθάριση των χρεών. Μάλιστα ο οργανισμός επρόκειτο να δώσει το όλο θέμα της καταμέτρησης των οφειλών σε ιδιωτική εταιρεία κάνοντας και τον σχετικό διαγωνισμό.

 

Τις τελευταίες ημέρες οι παρασκηνιακές συζητήσεις των κυβερνητικών στελεχών αναφέρονται ακόμη και σε αλλαγές προσώπων ενώ έχουν προσεγγισθεί ακόμη και πρόσωπα από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας με την προοπτική να καλύψουν βασικές θέσεις στον ΕΟΠΥΥ.

 

Ο πρωθυπουργός πάντως έδωσε εντολή να λήξει άμεσα το θέμα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη γι αυτό άλλωστε και ο υφυπουργός ανακοίνωσε μια πρώτη καταβολή χρημάτων σε φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς αλλά και άλλους κλάδους.

Ο εκνευρισμός Σαμαρά σχετίζεται εκτός των άλλων με το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα ενημερώθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει μόλις το 8% από τις παλαιές οφειλές του αλλά και για τις ..διάτρητες διαδικασίες που ακολουθούνται σε διάφορες διαδικασίες.

Τις επόμενες ημέρες και με την επιστροφή Άδωνι από το Καζακστάν το θέμα αναμένεται να ξανασυζητηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

iatropedia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.