ΚΕΕΛΠΝΟ. 14 άτομα στον ανακριτή για τις «αμαρτωλές» προσλήψεις

ΚΕΕΛΠΝΟΟι «αμαρτωλές» διαδικασίες πρόσληψης περίπου 140 διοικητικών υπαλλήλων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το 2005, η αποκάλυψη των οποίων μερικά χρόνια αργότερα είχε αποτέλεσμα να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάκρισης, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο «στόχαστρο» των δύο ανακριτών Χρ. Παπακώστα και Δημ. Καβαλάρη, που χειρίζονται την έρευνα, μπήκαν συνολικά 14 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να απολογηθούν κατηγορούμενοι κατά περίσταση για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της απάτης και της ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (ν. 1608/50). Πρόκειται για τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο, αλλά και για δύο υπαλλήλους του κέντρου, οι οποίοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες κα με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ μόλις σε έναν κατηγορούμενο ορίστηκε εγγυοδοσία ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ.

 

Μεταξύ άλλων, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι το 2005 έγιναν στον οργανισμό απ’ ευθείας προσλήψεις περίπου 140 υπαλλήλων, κατά παράβαση της διαδικασίας που προέβλεπε η πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Στην πλειονότητά τους μάλιστα οι υπάλληλοι αυτοί μονιμοποιήθηκαν και στη συνέχεια αποσπάστηκαν σε διάφορες άλλες υπηρεσίες Υγείας. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, καταγράφεται ανάμεσα σε άλλα ότι:

 

* Σε ορισμένες περιπτώσεις οι προσληφθέντες εμφανίζονται να πληρώθηκαν προτού αναλάβουν τα καθήκοντά τους, καθώς οι προσλήψεις έγιναν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, όμως εμφανίζονται να έχουν προσληφθεί από τις 23 Μαΐου 2005.

 

**Εξάλλου, χορηγήθηκε σε γιατρό επίδομα ύψους 2.200 ευρώ το μήνα, για την είσπραξη του οποίου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

ΑΝΤ.Ξ.

http://www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *