Νέα από Αρκαδία. Ο μεγάλος αδελφός

ARKADIA18-150x15017 Μεγάλη και αδικαιολόγητη φασαρία ξέσπασε από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Μια υποκρισία ακατανόητη για πολιτικούς και ΜΜΕ καθώς γνωρίζουν πως όλοι παρακολουθούν όλους. Όχι μόνο οι λεγόμενες μεγάλε δυνάμεις αλλά και η μικρή μας Ελλαδίτσα, κατά δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θόδωρου Πάγκαλου.

Με δικαιολογία την προάσπιση του «εθνικού συμφέροντος» έχει στηθεί ένα παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης των πάντων που στις μέρες μας, λόγω και της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, έχει προσλάβει πρωτοφανείς και ασύλληπτες για τον κοινό νου, διαστάσεις. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, βλέπετε, δίνει δυστυχώς τη δυνατότητα σε μυστικές υπηρεσίες, κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, κάτω από το πρόσχημα της ασφάλειας, να ελέγχουν κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αυτές οι μυστικές υπηρεσίες, από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη μέχρι την πιο μικρή και ανίσχυρη χώρα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μάθουν τα «μυστικά» του άλλου. Είτε αυτός είναι εχθρός ή αντίπαλος είτε ακόμη και σύμμαχος ή φίλος. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος τους.

Τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων, συλλέγονται καθημερινά χωρίς κανένα έλεγχο και αξιοποιούνται κατά βούληση, από ανθρώπους που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα, εκτός από τα εκάστοτε αφεντικά τους.

Ένα πολυπολόκαμο τέρας έχει στήσει τα πλοκάμια του παντού και παρακολουθεί τους πάντες. Χωρίς εξαίρεση. Από τον απλό λαουτζίκο ως τον πανίσχυρο πλανητάρχη αυτής της γης. Το διαπιστώνουν όλοι οι ηγέτες της υφηλίου που έντρομοι βλέπουν ότι ούτε ίδιοι μπορούν να κρυφτούν από τους μηχανισμούς που εξέθρεψαν. Όσο αναγκαία και επωφελής μπορεί να είναι η τεχνολογική πρόοδος για τη ζωή μας, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να καταστεί, όταν μένει εκτός ελέγχου.

Δεν μπορεί τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες αιώνων, να διασφαλίζονται στα χαρτιά από συντάγματα και νόμους και να καταστρατηγούνται στην πράξη από τα παράθυρα που αφήνει η πολιτική εξουσία. Η δημοκρατία έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αμυνθεί απέναντι σε αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά. Και είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να εξοντώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα τέρατα που δημιούργησαν.

Σεμινάριο εκπαιδευτικών

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δημοτικών σχολείων (όλων των ειδικοτήτων) και εμψυχωτών ομάδων παιδιών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, στο πλαίσιο των 20 περιφερειακών βιωματικών σεμιναρίων που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και αποτελούν στο σύνολό τους μια από τις Δράσεις του Προγράμματος «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία». Λόγω των ιδιαίτερα επίκαιρων θεμάτων που το Πρόγραμμα στο σύνολό του πραγματεύεται για τη σημερινή εποχή (διάλογος, παύση, διαλλακτική συμπεριφορά, ειρηνική διάδραση, αποδοχή, επικοινωνία, σεβασμός χώρου-χρόνου, κατανόηση κ.λπ.), η συμμετοχή των δασκάλων και εμψυχωτών ομάδων παιδιών στις ημερίδες αυτές εμπλουτίζει τα παιδαγωγικά τους εργαλεία και υποστηρίζει το έργο τους σημαντικά.

Για τη διαγραφή του χρέους

Με σκοπό «να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να προωθήσουμε µια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία και θα βασίζεται στη διαγραφή του δυσβάστακτου χρέους, στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας µε την ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα », καλεί το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας τους πολίτες να παραβρεθούν στην Συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2013, στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Επιτροπή ελέγχου

Ο Υπουργός Υγείας συγκρότησε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Επιτροπή Ποιοτικού Ελέγχου για την εποπτεία και αποτίμηση του έργου του εσωτερικού ελέγχου στις Μονάδες υγείας και στους Εποπτευόμενους Φορείς. Επικεφαλής της Επιτροπής τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος ο κ. Βαλασσόπουλος Παναγιώτης, οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ελέγχου, πρώην εντεταλμένος ελεγκτής της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), πιστοποιημένος εσωτερικός ελεγκτής (CICA). Η επιτροπή αυτή θα έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση του έργου των Εσωτερικών Ελεγκτών, θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους και θα έχει τη δυνατότητα διενέργειας ειδικών ελέγχων κατά παραγγελία από το Υπουργείο.

Πρόληψη καρκίνου

Το ΝΠΔΔ Τρίπολης στα πλαίσια επιμορφωτικών προγραμμάτων που υλοποιεί με σκοπό την πρόληψη των κοινωνικών, ψυχολογικών και βιολογικών αναγκών των ατόμων της τρίτης ηλικίας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ ομιλία με θέμα:

Πρόληψη καρκίνου του μαστού-Προφυλάσσουμε χαρίζουμε ζωή στον εαυτό μας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κοκοφίτης Αγαμέμνων-Ιατρός χειρουργός Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Τάσος Γριτσόπουλος

Στη μνήμη του Τάσου Γριτσόπουλου, ήταν αφιερωμένο το Δ’ Τοπικό Συνέδριο Αρκαδικών Σπουδών που διοργάνωσε η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών με την στήριξη και του Δήμου Γορτυνίας, από 1-3 Νοεμβρίου 2013, στην Τρίπολη και στη Δημητσάνα. Οι εργασίες του συνεδρίου 1 και 2 Νοεμβρίου διεξήχθησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας. Το σύνολο των συνέδρων απαρτιζόταν από καθηγητές πανεπιστημίου, ιστορικούς, φιλολόγους, θεολόγους, αρχαιολόγους, ερευνητές, κ.ά. οι δε ανακοινώσεις τους στο συνέδριο παρουσίαζανε ξεχωριστό ενδιαφέρον και αφορούσαν την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία, την λαογραφία, τον τουρισμό και το μέλλον της περιοχής. Παράλληλα, η Αδελφότητα Δημητσανιτών «Γρηγόριος ο Ε΄» επανέλαβε κι εφέτος, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, την κοινωνική της προσφορά, με την επίσκεψη κλιμακίου εθελοντών ιατρών πολλών ειδικοτήτων στην Δημητσάνα. Οι δωρεάν εξετάσεις για όλους τους κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας, πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Κυνηγοί προσέχετε

Η ΔΕΗ με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014, εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς να μην στοχεύουν τα θηράματά τους όταν αυτά βρίσκονται πάνω ή πλησίον των ηλεκτροφόρων δικτύων καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, πρόκλησης πυρκαγιάς, βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης κλπ. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από τα παραπάνω αίτια οι υπεύθυνοι διώκονται από το Νόμο.

Αριθμός έκτακτης ανάγκης

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης στον αυτοκινητόδρομο “Μορέας” άλλαξε και αντί του 1866 ορίζεται το 1025, τον ίδιο με τον τετραψήφιο που λειτουργεί και στην Ολυμπία οδό. Με την επέκταση της λειτουργίας του 1025 και στον Μορέα οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης και για τους δύο αυτοκινητοδρόμους που εξυπηρετούν τις διαδρομές από την Ελευσίνα ως την Πάτρα και την Καλαμάτα. Ο αριθμός αυτός λειτουργεί όλο το 24ωρο και οι οδηγοί εκεί μπορούν να αναφέρουν: τυχόν εμπόδιο στο δρόμο, βλάβη του οχήματός τους, τροχαίο συμβάν ή άλλο πρόβλημα, οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, καθώς και να ζητήσουν πληροφορίες προορισμών. Οι κλήσεις προς το 1025 από κινητό παρέχονται δωρεάν από την εταιρεία Vodafone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *