Μάχη με την ζωή του δίνει ο 29χρονος

γεννηματαςΜάχη με την ζωή του δίνει ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας ο οποίος βρίσκεται διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι από τους γιατρούς, αναφέρονται τα εξής: « Ο ασθενής Αλέξανδρος Γέροντας συνεχίζει να παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εξετάστηκε από τους χειρουργούς και τους θωρακοχειρουργούς. Δεν κρίθηκε αναγκαία οποιαδήποτε χειρουργική παρέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη».

Η μητέρα του 29χρονου, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης του παιδιού της και ζήτησε από όλους να προσεύχονται για τον Αλέξανδρο.

Στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη στη 01:05 και ανακοινώθηκε μετά από περίπου μία ώρα, αναφέρονται τα εξής:

Ο τραυματίας Γέροντας Αλέξανδρος 29 ετών, διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στο Τμήμα Επειγότων Περιστατικών στις 19:15 φέρων διαμπερές τραύμα, στην αριστερή θωρακοοσφυική χώρα κα στην αριστερή υποκλείδια χώρα, ως πύλες εισόδου- εξόδου.

Χειρουργήθηκε άμεσα από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών και ευρέθησαν:

–κάκωση σπληνός

–τραυματισμός στομάχου

–ρήξη διαφράγματος και

— τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονος με ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Εγινε σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι λοιπές βλάβες. Ο ασθενής παρέμεινε διασωληνωμένος και οδηγήθησε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος. Θα παρακολουθείται από τη χειρουργική ομάδα. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογράφουν ο Διευθυντής της Β΄Χειρουργικής Κλινικής Ρενος Χατζηγεωργίου και ο Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Γεώργιος Χαμαλάκης.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ σε ανακοίνωσή του «Μόλις πέντε λεπτά μετά την κλήση έφτασαν τα ασθενοφόρα στο σημείο της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο».

Ειδικότερα, το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι το επιχειρησιακό του κέντρο δέχθηκε την Παρασκευή 1/11/2013 στις 19:04 κλήση για 2 τραυματίες από πυροβολισμό στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής

«Το Επιχειρησιακό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. ενεργώντας αμεσότατα, διαβίβασε την κλήση στα ασθενοφόρα Α16 και Α20, τα οποία βρισκόταν πιο κοντά στο σημείο του συμβάντος. Τα συγκεκριμένα 2 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο του συμβάντος στις 19:09. Κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης (ύπαρξη 3ου τραυματισμένου ατόμου) δόθηκε κλήση και για τρίτο ασθενοφόρο.

 

 

Το πρώτο ασθενοφόρο παρέλαβε τον βαριά τραυματισμένο Γέροντα Αλέξανδρο στις 19:16 (εκτελώντας τις ενέργειες παραλαβής τραυματία) και τον μετέφερε το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στις 19:24.

 

To δεύτερο ασθενοφόρο παρέλαβε τον νεκρό Φουντούλη Γεώργιο στις 19:20 και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στις 19:23.

 

Το τρίτο ασθενοφόρο (το οποίο εκλήθει κατόπιν των δύο πρώτων) παρέλαβε τον νεκρό Καπελώνη Μανώλη στις 19:34 και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στις 19:37.

 

Βάσει των παραπάνω, είναι προφανές πως το ΕΚΑΒ διεκπεραίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βάσει των πραγματικών γεγονότων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Read more: http://www.onmed.gr/news/302750/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *