Έρευνα στα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΟΠΥΥ από τους οικονομικούς εισαγγελείς

oikos ναύτηΈρευνα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρής και Γιάννης Δραγάτσης, με αφορμή την αποκάλυψη της απάτης στο οίκο του Ναύτου.

Στόχος τους είναι η πάταξη κάθε φαινομένου διαφθοράς σε βάρος των ασφαλισμένων μετά την αποκάλυψη για την προσπάθεια υπεξαίρεσης από τον Οίκο του Ναύτου σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ με αφορμή την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη κλινικής.

Καθοριστικό ρόλο για την αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψη των πέντε εμλεκόμενων προσώπων έπαιξε ο κοριός καταγραφής συνομιλιών που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τέτοια περίπτωση , αλλά και η κάμερα που κατέγραψε, παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση, καρέ-καρέ τη συναλλαγή μέσα στο χώρο της κλινικής, απέναντι από τη ρεσεψιόν.

Η παρακολούθηση διήρκεσε 10 μέρες και από τις συνομιλίες προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, πως η αποσπασμένη υπάλληλος του ταμείου στο υπουργείο Παιδείας (και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά) είχε το γενικό πρόσταγμα σε συνεργασία με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου.

http://www.zougla.gr

Παρουσία εισαγγελέα, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί  τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής, τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου.

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση, οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής. Το ποσό αυτό, αφορούσε την πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους. Να σημειωθεί, ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μιας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά.

Η πρόταση, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *