Απέκλεισαν τα ταμεία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

ιεραπετραΣυνεχίζει τις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά. Σήμερα για δεύτερη μέρα τα ταμεία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας παραμένουν αποκλεισμένα ενώ ταυτόχρονα μέλη της Επιτροπής ενημερώνουν τον κόσμο για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

“Στη μαζικότατη ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, έγινε η αποτίμηση των τελευταίων κινητοποιήσεων μας ενάντια στη συρρίκνωση του Νοσοκομείου μας καθώς και η αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων, στο νοσοκομείο μας και γενικότερα στα νοσοκομεία και το χώρο της υγείας.

Για ακόμα μια φορά, η χρησιμοποίηση μια δυναμικής μορφής αγώνα -του αποκλεισμού του Δημαρχείου- άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση, «θύμισε» στους υπευθύνους την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι κάτοικοι αυτού του τόπου επανειλημμένα μέχρι σήμερα και προειδοποίησε για τις διαθέσεις μας αν επιμείνουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους.

Η κάλυψη της μίας από τις κενές θέσεις παθολόγων –που βέβαια δεν αποτελεί λύση γιατί είναι προσωρινή, ενώ εμείς απαιτούμε μόνιμο προσωπικό- είναι αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης και φανερώνει την προσπάθεια τους να μας καθησυχάσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι από το Μάρτιο του 2013 είχε ενημερωθεί, επίσημα, η 7η ΥΠΕ για το πρόβλημα κάλυψης των εφημεριών, χωρίς αποτέλεσμα. Ανάλογο μήνυμα έστειλε και η διαδήλωση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που είχε θερμή υποδοχή και πλαισιώθηκε από πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην παρέλαση.

Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι οι διάφορες δηλώσεις -από εκείνες του υπουργού μέχρι του διοικητή της 7ης ΥΠΕ και του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου μας- σκόπιμα προσπαθούν να καθησυχάσουν με γενικόλογες υποσχέσεις και επαναλαμβάνοντας ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν θα κλείσει.

Ωστόσο, όλες οι συγκεκριμένες εξαγγελίες είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές και φανερώνουν τη συστηματική προσπάθεια διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από την περίφημη «αλλαγή χαρακτήρα» των νοσοκομείων: μετατροπή όλων των νοσοκομείων δήμων κάτω των 100.000 σε κέντρα υγείας, ύπαρξη ενός νοσοκομείου ανά νομό, 900 διαθεσιμότητες, το αμέσως επόμενο διάστημα -30 από τις οποίες στο νομό Λασιθίου, κοκ.

Για αυτό και δεν έχει υπάρξει καμιά μόνιμη λύση, ούτε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας μέχρι σήμερα. Το γεγονός αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά την παράδοση στον κ. Γρηγοράκη -για πολλοστή φορά- της πρότασης των φορέων της πόλης για το Νοσοκομείο μας.

Ως εκ τούτου, το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείτε πρέπει να σπάσει και ο κόσμος της Ιεράπετρας πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα. Για αυτό αποφασίστηκε:

Ο αποκλεισμός των ταμείων του Νοσοκομείου με παράλληλη ενημέρωση του κόσμου, την Πέμπτη 31/10 και την Παρασκευή 1/11.

 

• Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που καλούν η αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης, τη Δευτέρα 4/11, στο Ηράκλειο και ανάλογο ψήφισμα της Επιτροπής.

 

• Πρόγραμμα εκδηλώσεων-παρεμβάσεων στην πόλη με αποκορύφωμα τη διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης την Τετάρτη 6/11, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης, στις 10πμ, στο Δημαρχείο.

 

• Να τεθεί ο κυβερνητικός βουλευτής, κ. Πλακιωτάκης προ των ευθυνών του και, εφόσον οι εξελίξεις στο θέμα του νοσοκομείου είναι αρνητικές, να κηρυχτεί ανεπιθύμητος.

 

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις απαιτήσεις μας για ένα πλήρες λειτουργικό, πλήρως στελεχωμένο και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό νοσοκομείο, γιατί η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμά μας.”

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=149362&cid=304

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *