Κομματικά “αστέρια” οι νέοι διοικητές

γεωργιαδηςΜε ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των νέων διοικητών, που ανακοίνωσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ως κύριο προσόν, τις… βαθιές κομματικές ρίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει εδώ και μέρες.

Έχουμε και λέμε:

• Στην Αχαΐα στη σύσκεψη που έγινε για την μοιρασιά των διοικήσεων στα Νοσοκομεία, το «φιλέτο» του Νοσοκομείου Ρίου και του Καραμανδανείου το πήρε η ΝΔ και του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και Αιγίου πήρε το ΠΑΣΟΚ.

• Στη Θεσσαλία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αναλαμβάνει ο Λαρισαίος γιατρός-πνευμονολόγος Θανάσης Μητσιός, στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Θ. Μητσιός επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνων των γιατρών στο ΙΚΑ Λάρισας, καθώς και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων μέχρι τις 29.12.2012 –σήμερα παραμένει απλός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφώσας παράταξης.

• Κοινή πολιτική καταγωγή έχει ο νέος αναπληρωτής διοικητής του γειτονικού νομαρχιακού νοσοκομείου της πόλης, κ. Θεόδωρος Κουτσιανάς. Είναι γνωστός στους Καρδιτσιώτες ως επιφανές στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, αλλά και επειδή διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

• Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, είχε τοποθετηθεί ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, γιος γνωστού τοπικού στελέχους επίσης της ΠΟΛ.ΑΝ. από τον Παλαμά στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

• Στο νοσοκομείο Τρικάλων τοποθετήθηκε ο γαλάζιος οικονομολόγος Γιώργος Σουφλιάς, ξάδελφος του πρώην υπουργού της ΝΔ. Έχει εργαστεί ως γραμματέας και επικεφαλής του ΕΟΜΜΕΧ. Τόσο μεγάλη γνώση για την υγεία…

• Στα γαλάζια θα ντυθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αφού Διοικήτρια ορίστηκε η πολιτική μηχανικός Λένα Τσεκούρα. Γνωστή στους Λαμιώτες αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Λαμιέων και κατήλθε ως υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας το 2010 με το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από τη ΝΔ.

• Η επόμενη κυρία έρχεται από το πράσινο στρατόπεδο. Η καταγωγή της είναι από το Βόλο αλλά τοποθετήθηκε αναπληρώτρια Διοικήτρια του πανεπιστημιακού Λάρισας. Πρόκειται για τη δεύτερη σε σταυρούς (πίσω κάτω από τον Κ. Καρτάλη) υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ν. Μαγνησίας το Μάιο του 2012 Ευδοκία (Εύη) Αδαμάκη-Τζαβέλλα, περιφερειακή σύμβουλο (Μαγνησίας) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. ‘Εχει διατελέσει αντινομάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών, Τουρισμού, Πολιτισμού Μαγνησίας επί εποχής Παπατόλια, πρώην μέλος ΔΣ του ΕΟΤ (2012) και πρώην μέλος ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ (2011).

• Στο νοσοκομείο Έδεσσας τοποθετήθηκε διοικητής ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος.

• Η πολιτευτής της ΝΔ Σταυρούλα Γιαννούτσου θα αναλάβει αναπληρώτρια διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

• Αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο ορίστηκε ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος – τι έκπληξη; – ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

• Στην Άρτα τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Κατσακιώρης o οποίος έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας την περίοδο 2007-2009 επί ΝΔ. Είναι πρώην πολιτευτής (το 2009) και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας. Είναι διεθνολόγος και υπάλληλος στο τελωνείο Μεσολογγίου!

• Στο Καραμανδάνειο, τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Στακιάς δεξί χέρι του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας και φίλου του κ. Σαμαρά κ. Παν. Κατσίβελα. Έχει διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο Αγρινίου επί σειρά ετών.

• Διοικητής στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις:

• Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα τοποθετήθηκε ένας πολύ γνωστός αθλητικός παράγοντας, ο πρόεδρος του Βελισσαρίου, κ. Λάμπρος Γεωργόπουλος. Σπούδασε management στα Πανεπιστήμια South Bank και Middlesex του Λονδίνου και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Imperial College στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

• Νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας αναλαμβάνει ο Αγρινιώτης κ. Γρηγορόπουλος Ιωάννης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στο Καραμανδάνειο της Πάτρας. Έχει επιβραβευτεί δημόσια από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά φήμες θέλουν κάποιοι «κομματικοί» να τον έφαγαν στην Αχαΐα.

Αρχική Σελίδα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *